gaziantep escort
Bugun...


Hayati Alkış

facebook-paylas
Alavere, Dalavere!
Tarih: 31-12-2020 16:05:00 Güncelleme: 02-01-2021 21:21:00


Yılbaşı özel çekilişinde büyük ikramiyenin tam bilete çıkması durumunda, 100 milyon lira ile tarihinin en büyük ikramiyesi verilmiş olacak. Bu, insanın dudağını uçuklatacak kadar cezbedici, köşe döndürecek büyüklükte bir para!
Ama şimdi eski yıllarda olduğu kadar ilgi uyandırmıyor.
Birincisi, toplumun büyük bir kesimi iş ve aş sıkıntısı yaşamakta; koronadan kaynaklı can derdiyle boğuşmakta… Böyle ham hayallerin peşine takılacak moral gücü kalmamış…
Öte yandan ikinci bir neden var ki, biraz üzerinde durmaya değer… Piyango çekilişlerinde büyük ikramiyenin önceden belirlenmiş numaralara çıkarıldığı, işin içine bir takım dalaverelerin karıştırıldığı şeklindeki iddialar gündemdeki yerini koruyor.
* * *
Ankara’nın Yenimahalle ilçesinde Sayısal Loto oynayan bir kişi, altı tutturup 4.5 milyonluk büyük ikramiyenin sahibi olmuştu. Bu haberde ilginç olan taraf; büyük ikramiyenin üç yılda 18'inci kez Yenimahalle'ye çıkması...
4 Mayıs 2015 tarihli On Numara oyununda, büyük ikramiye isabet eden 15 kupondan 13′ü Muğla’nın 45 bin nüfuslu Yatağan ilçesinde çıkmıştı. Basına da yansıyan haberlere göre, en şaşırtıcı ayrıntı, kazanan 13 kuponun tek bir bayiden oynanması ve tamamının aynı kişiye ait olmasından kaynaklanıyordu.
Önceki yıl 30 çekilişten 25’i Ankara’da satılan biletlere isabet etmiş. Başka bir deyişle her 100 ikramiyeden 80’i Ankara’ya çıkmış. İşin daha da ilginç yanı, 31 çekiliş içinde ikramiye kazanan 8 tam biletin tamamı da Ankara’ya vurmuş.
Peki, nasıl olur da tüm biletler hep Ankara’ya çıkar? Bazı kamu yöneticileri, durup dururken zengin olmuyor, “piyango çıktı” diye ortalıkta elini kolunu sallaya sallaya gezebiliyormuş. İddiaya göre, Ankara’da elinde biletle ikramiye almaya gidenlere, daha yüksek para teklif edip satın alanlar varmış. Bu ikramiyeli biletler, daha sonra rüşvet verilecek kişilere hediye ediliyor; böylece, rüşvet üstü örtülü bir şekilde piyango bileti olarak yerini buluyormuş.
* * *
2018 Mayısında, bünyesinde Hürriyet, Fanatik ve Posta gazeteleri ile Kanal D ve CNN Türkkanallarını da bulunduran Doğan Medya Grubu’nun tamamı Demirören Grubu’na satılmıştı.
Sonra ne oldu? Birçok gazeteci işten çıkarıldı, medyadaki taşlar iktidara yarayacak şekilde yeniden dizildi. Bu duruma kamuoyu hemen tepki verdi. Gazetelerin baskı sayısı hızla eridi. Televizyon kanallarının reytingleri düştükçe düştü.
Peki, devletin Ziraat Bankası’ndan alınan kredi ile 916 milyon dolara satın alınan bu dev medyanın zarar etmesi nasıl karşılanacaktı? Türkiye Varlık Fonu’na devredilen Milli Piyango İdaresi ihaleyle 10 yıllığına kiralandı. Kime? İhalede tek teklifi veren Demirören ile İtalyan SISAL şirketleri ortaklığına… Doğan Medya’yı aldıktan sonra hızla zarara giren Demirören’in kayıpları bu ihale ile giderilmiş oldu.
* * *
Bitirdiğimiz yıl, 6 Haziran ve 21 Haziran’da 15 gün arayla yapılan çekilişlerde 5 rakam da aynı çıktı. 6 Haziran’daki çekilişte 5-11-24-39-41-44 şanslı numaralar ilan edilmişti. 27 Haziran’da ise 5-11-24-30-39-41 sayıları küreden düştü. Her iki çekilişte de 5-11-24-39- 41 numaraları yer almıştı.
Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, “20 gün ara ile iki çekiliş yapılıyor ve 6 numaradan 5’i aynı çıkıyor. Bu durum 3,5 trilyonda bir ihtimal. Bir süredir şaibe iddiaları ile gündeme gelen talih kuşu artık güven vermiyor” diyerek hile yapıldığı ihtimalini dile getirdi.
Devletin en önemli görevi, kendisine duyulan güveni sağlam tutmak olmalıdır. Şayet, iddia edildiği gibi Milli Piyango çekilişlerinde hile yapılıyorsa, bu, sadece o şirketlere değil, devletin tüm kurumlarına olan güveni de zedeler.
* * *
Kapımıza dayanan yeni yılın, “defol git” diyerek yolcu ettiğimiz 2020 den daha sağlıklı, daha huzurlu ve daha mutlu günleri de beraber getirmesi, o günlerin hilenin her türlüsünden uzak olması dileklerimle…


Bu yazı 3108 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
Henüz anket oluşturulmamış.
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI