gaziantep escort
Bugun...




facebook-paylas
ÖZEL YURTLARDA PANDEMİ PANİĞİ...
Tarih: 06-01-2021 14:12:00 Güncelleme: 08-01-2021 14:01:00


PANDEMİ COVIT 19 
NEDENİYLE  İŞ  YAPAMAYAN
ÖZEL YURTLAR 
İFLAS'IN EŞİĞİNDE
 
Değerli yurttaşlar zor ve sıkıntılı günlerden geçiyoruz milletçe bazı problemlerin üstünden geldik ama halen bazı şeyleri aşamadik.
 
 Bir değerli dostumun bana yazmasıyla konuya vakıf oldum konu özel öğrenci yurtları ve bende bir araştırma yaptım gerçekten özel öğrenci yurtları kendi imkanlarıyla geçinmeye çalışıyorlar.
 
Bu konu gerçekten çok vahim.
 
Konunun önemine binaen  bende bugün bunu yazmak istedim.
 
Çözüm üretme noktasında olan  değerli yöneticilerimiz ve siyasi partiler bu konuya elatarda belki bir nebzede olsa konu çözüme kavuşur.
 
Evet  sorun evrensel.
Bu pandemi döneminde çok esnafımız olmadık zarar gördü dilerimki kısa zamanda duzelir hasretle güzel sağlıklı gunlere  kavuşuruz.
 
Bilindiği gibi 
Türkiye genelinde Üniversite öğrencilerine barınma hizmeti veren GSB dan ruhsatlı  özel yurtlar mart ayından bu yana, ne devletimizden bir destek alabildiler nede Bağlı oldukları Gençlik Spor Bakanlığı tarafından sorunlarına sahip çıkıldı. 
 
Özel yurtlar ruhsatlı özel yurt olmaları sebebi ile, konaklama hizmeti verdikleri halde, sadece öğrenci barındırabilen özel
yurtlar olmaları hasebiyle , otel vb. gibi günü birlik konaklama hizmeti veremezler. 
 
Öğrencisizlik nedeniyle 
aylardır hiçbir gelir elde edemediklerinden dolayı  onlarca işletme batmıştır. Yüzlercesi borç batağındadır, binlerce aile işsiz kalmıştır. 
 
Her özel yurdun aylık 70.000 tl leri bulan bina  kira ödemeleri vardır.
 
Pandemi koşulları göz önünde bulundurularak , Tüm Yurt İşverenleri Sendikası TÜYİSEN çok açık alanda, kısıtlı katılımcı 
ile  sessiz protestoları ile yetkililere seslerini duyurmak istemektedirler. 
 
Basın ve medya aracılığiyla seslerini duyurmamizı isteyen T Tüyisen sendika yetkilileri  ve özel yurt işletmecilerı "özel yurtlaŕın sesini  duyurarak bizlere destek olmanız yetkililerin en azından bizim varlığımızdan haberdar olması için katkı sağlayacaktır."  ifadelerini kullandilar. 
 
Ankara'da Bürokrat ve Parti temsilcileri ile yapmış olduğu görüşmelerde: Mart ayından bu yana tüm dünyayı etkileyen salgında etkilenen sektörler arasında, bu zor süreci kendi imkanları ile idare etmeye çalışan tek sektörün yurt işletmecileri olduğunu, At yarışçılarından tutunda filmcilere kadar devlet desteği verildiğini ama Devletimiz tarafından Özel yurt işletmecilerine yönelik hiç bir desteğin sağlanmadığını, bu süreçte çok işletmenin iflas ettiğini kalanlarında artık dayanacak gücü kalmadığı da belirtilmiştir.
 
Yetkililere  duyurulur.


Bu yazı 1856 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
Henüz anket oluşturulmamış.
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI