gaziantep escort
Bugun...




facebook-paylas
YAŞASIN CUMHURİYET
Tarih: 24-10-2021 19:01:00 Güncelleme: 26-10-2021 12:34:00


Sevgili  okurlarım ve kıymetli yurttaşlar bugün yine tarih yazan bir milli birlik ve beraberlik günümüz  ve milli bayramlarimizdan 29 Ekim cumhuriyet bayramimizdan  bahsedecegim.
 
SEVGİLİ  KIYMETL YURTTAS HAYDİ  AL BAYRAĞINI  KOŞ CUMHURIYETE 
BU ONUR SENİN 
 
Cumhuriyetimizin kuruluşunda ve kurtuluşunda  emeği geçen Ülkemizin kurucu Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, aziz milletimizin aziz  şehitlerini ve gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyor, Cumhuriyet Bayramımızı en içten dileklerimizle kutluyoruz.
 
UNUTMAYINKİ  MİLLİ 
BAYRAMLARI KUTLAMAYANLAR BİR  GÜN  GELİRKİ YAŞAYACAK ÜLKE  BULAMAZLAR.
 
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Türkiye Cumhuriyeti'nin resmen kurulduğu tarihtir. Ulu Önder Atatürk, diğer bayramlar gibi bu bayramı da gelecek nesillere bir miras olarak bırakmıştır. 29 Ekim 1923 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yapılan bir anayasa değişikliğiyle Türkiye'nin yönetim biçimi Cumhuriyet olarak belirlenmiştir. 
 
Bizler de yeni Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş günü olan 29 Ekim'i her yıl ülkece coşku içinde kutlamaya devam ediyoruz.
Türk halkı için Cumhuriyet Bayramı, milli birlik ve beraberliğin, toplumsal dayanışmanın üst düzeye çıktığı milli bayramlarımızdan birisidir. 
 
Kurtuluş Savaşı'nın Türk milletinin zaferiyle sonuçlanmasının ardından ortaya çıkan yönetim boşluğunun kaldırılması amacıyla yeni bir yönetim biçiminin belirlenmesi şarttı. Mustafa Kemal ve arkadaşları yaptıkları çalışmalar sonucu Türkiye'ye yakışır yönetim şeklinin cumhuriyet olduğuna karar verdi. Nihayetinde 29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyet ilan edildi.
 
Yıllardır  kadınıyla, kızıyla,genci yaslisiyla  coşkuyla kutladığımız ve dünyanın gıpta ettiği turkunse onur duyduğu GAZİ MUSTAFA KEMAL   diyorki  Vatanı olmayan milletlerin hürriyeti olmaz  
 
Şahsım ve aziz milletim adına bu güzel ülkeyi  emanet eden ve bizi milli bayramlarla onurlandıran kadroyu başta  GAZİ MUSTAFA KEMAL ve kudretli komutanları ve göü iman dolu ismini saydığımız nice kadın, erkek ,yaşlı ve onbeşlileri  rahmet minnet şükranla anıyorum.


Bu yazı 4331 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
Henüz anket oluşturulmamış.
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI