gaziantep escort
Bugun...


M.Hanefi Yıldırım

facebook-paylas
BEN YAZAYIM KEYFİYET MUHATAPLARDA
Tarih: 13-05-2022 07:53:00 Güncelleme: 14-05-2022 08:50:00


Geçtiğimiz gün İnegöl ün daha da gelişip, kalkınması için yeni bir yol haritasına ihtiyaç olduğunu yazmış, ilgili ve yetkilileri göreve davet etmiştim.
 
Çok samimi söylüyorum onlarca kişiden tebrik telefonu aldım.
 
İnegöl sahipsiz, İnegöl kaderine terkedilmiş sözlerini duydum.
 
İnegöl hızlı nüfus artışına karşın, aynı ölçüde hizmet alamamakta, her seçimde iktidar partisine oyunu artırarak destek veren İnegöl halkı, bu desteğine karşılık bulamamaktadır.
 
Bunun nedenlerini Ankara ya bağlamak haksızlık olur.
 
Öncelikle Kaymakam, Belediye Başkanı, iktidar partisinin ilçe başkanı koordineli çalışarak, şehrin gelişip büyümesi için neler yapılmalı, sorunlar tespit edilmeli, çözüm yolları için kısa ve uzun vadeli projeler hazırlanmalıdır.
 
Hazırlanan dosyalar milletvekiline verilmeli, Ankara ayağını ısrarlı bir şekilde milletvekili takip etmelidir.
 
İnegöl ekonomisi gün geçtikçe gelişip büyürken, ülke ekonomisine ciddi bir döviz girdisi sağlarken, özel sektörden kaynaklanan ekonomik büyümeye, yerelde ki yöneticiler maalesef aynı ölçüde karşılık verememekte. Modern bir kent olma yolunda ciddi adımlar atılmamaktadır.
 
Şehir içerisinde otopark ve trafik sorunu her gün artarak devam etmektedir. Atatürk Bulvarı ve Nuri Doğrul caddesinde düzensiz bir şekilde sağlı sollu park eden araçlar trafik akışını engellemekte ve ne gariptir ki bu duruma ilgililer seyirci kalmaktadır.
 
İvedilikle şehrin dört bir tarafından geçecek şekilde hafif raylı sistem yapılmalı, bir an önce hayata geçirilmelidir.
 
Şehir içerisinde bisiklet ve motosiklet kullanımının özendirilmesi için hiçbir gayret görmemekteyim.
 
Şehrin neresine bakarsanız bakınız, asfalt bozulmuş, yaya yollar yürünemez hale gelmiş, her yer köstebek yuvası haline dönüşmüştür.
 
Yıllardan beri İnegöl halkı sağlıklı ve nitelikli su içememekte, Alanyurt ve bölgesi kireçli sulara mahkum edilmektedir.
 
Adı sanı belli birkaç fabrika havamızı olabildiğince kirletmekte ve maalesef bu duruma kalıcı önlem alınmamakta, sözde pansuman tedbirlerle iş geçiştirilmektedir.
 
Her yönü ile doğa harikası olan Oylat, maalesef kaderine terkedilmiş, ilgisizlik yüzünden çekim merkezi haline getirilememiş, turizm de hak ettiği yere gelememiştir.
 
İnegöl, dağcılık, yamaç paraşütü, kayak sporunun yapıldığı, mobilya da olduğu gibi turizm de de küçük dokunuşlarla cazibe merkezi haline gelebilir.
 
Bir şehrin kalkınmasında ilgili ve yetkililerin rollerinin çok büyük olduğu gerçeğinden yola çıkarsak; üzülerek söylemeliyim ki maalesef İnegöl de ki etkili ve yetkili kişiler, İnegöl e gerektiği gibi ilgi ve alakayı gösterememekteler.
 
Bu bir vebaldir.
 
Unutulmamalı ki yöneticiler eserleri ile anılırlar.


Bu yazı 6773 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
Henüz anket oluşturulmamış.
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI