gaziantep escort
Bugun...


M.Hanefi Yıldırım

facebook-paylas
MİLLETVEKİLİ VİLDAN YILMAZ GÜREL'LE SOHBET
Tarih: 31-07-2022 12:04:00 Güncelleme: 01-08-2022 09:16:00


Geçtiğimiz günler, Bursa milletvekilleri hakkında konuşulanları, kulis bilgilerini ve kendi düşüncemi harmanlayarak, karnelerinin çok ta başarılı olmadığına vurgu yapmıştım.
Bugünden itibaren ve önümüzdeki günlerde milletvekilleri ile bire bir görüşmelerimi aktarmaya çalışacak, dört yıllı aşkın süredir vermiş oldukları hizmetleri hakkında sizleri bilgi sahibi yapmaya çalışacağım.
İnegöl de yaşayan biri olarak önceliği, İnegöl de doğup büyüyen ve Milletvekili seçilen Avukat Vildan Yılmaz Gürel e vermek istedim. Kendisi ile iki saate yakın sohbet ettim.
Yaptıklarının özetini anlatmasını istedim.
Söze şöyle başladı, Milletvekili olduğum günden bugüne, TBMM deki görevlerim ile Bursa ve ilçelerindeki teşkilat çalışmalarım bir yana, vatandaşların güncel sorun ve taleplerini çözüme kavuşturmak için vermiş olduğum mücadeleyi anlatmaya kalksam, inanın birkaç saate sığmaz. Bazı kesimlerin çalışmadığım yönündeki algı paylaşımlarına, iftira ve dedikodudan ibaret söylemlerine itibar etmediğimi söylemek isterim.
İnegöl’ün bir evladı olduğuna vurgu yapan Gürel, milletvekili listeleri açıklandığı andan, vekil seçilene kadar hakkında olmadık sözler söylendiğine şahit olduğunu, bir hukukçu olarak isnat edilen iftiralara cevap vermek dahi istemediğini ve buna hiç gerek duymadığını söyledi.
Milletvekili adayı gösterilmesini hem teşkilattan gelmesine, hem de Sayın Cumhurbaşkanının takdirine bağlayan Gürel,  TBMM de ki milletvekillerinin meslek dağılımına baktığımız da 123 Hukukçu ilk sırada yer almakta, sanırım avukat kimliğimin de rolü olmuştur.
Hukukçu kimliği ile meclis çalışmalarında, sorumluluğu önem arz eden KİT komisyonunda aktif görev almaktan onur ve gurur duyuyorum dedi.
Hakkında söylenen bazı sözlerin kendisini incittiğini söylese de, tüm bu olumsuz sözleri görmezden ve duymazdan gelerek, verilen görevi, hakkıyla yerine getirmeye çalıştığını ifade etti.
Yaptıkları ile ön plana çıkmayı hoş bulmadıklarını, işin reklam boyutunu sevmediğini söyleyen Gürel, bizim işimiz kendimizi cilalamak değil, mensubu olduğumuz partiye ve Cumhurbaşkanımıza, dolayısı ile yüce Türk milletine hizmet olmalıdır.
Ben de elimden geldiğince bunu yapmaya çalışıyorum. Çoğu kez Ankara da bir projeyi hayata geçirdiğimde, birilerinin kendileri yapmış gibi açıklama yapmalarına ve hatta benim emeklerimi de yok saymalarına şahit olmuş olsam da, Allah bilsin diyerek yoluma devam ediyorum.
Bu süreç içerisinde üstlendiğim misyon gereği, Ankara ayağında,
Otizm, Down sendrom ve diğer Özgül öğrenme bozuklukları olan yavrularımızın ve ailelerinin öncelikli şifası ve yaşam kalitelerinin artması için, birkaç vekil arkadaşımla birlikte çok ciddi mücadele verdik. Birçok kez Cumhurbaşkanımızla görüştüm. Çok şükür son aşamaya gelindi.
Vekil olur olmaz İnegöl’de ilk önüme gelen sorun, ehliyet sınavlarının Bursa’ da yapılması idi. Bismillah diyerek yaptığım ilk çalışma İnegöl’e  E- Sınav merkezinin açılması oldu, sınavlar İnegöl de yapılmaya başlandı.
İnegöl de konut sorununun yaşandığı gerçeği ile hareketle, TOKİ 3. etap inşaatının başlaması için konut idaresi başkanı ile görüştüm.
Belediye başkanımız ve ilçe başkanımız ile Ankara da yaptığımız makam ziyareti sonrasında, İnegöl listede yok iken, gayret ve çabalarımız neticesi en çok konut sayısının sözünü müjdelemiş idik.
Şu anda inşaatlar bitmiş konut dağılımı tamamlanmıştır. Hatta 4. Etap çalışması başlamıştır.
Cumhurbaşkanımızın emirleri doğrultusunda her ilde ve ilçe de başlatılması gereken Millet bahçesi projesinin hayata geçmesi için uygun yer, BEBKA çalışması sonucu bulundu, yer tahsisi yapıldı, yol yapım ve ağaçlandırma çalışmaları son hızı ile devam etmekte, İnegöl çok yakın bir zamanda Millet bahçesine kavuşmuş olacak.
Hali hazırda H. Şahin Kültür parkında bulunan fuar alanı mobilya sanayinin gelişmesi karşısında ihtiyaca cevap veremez hale geldiği dillendirildiği için, ilgili arkadaşlarla istişare ederek daha geniş kapsamlı ve İnegöl ün şanına yakışır bir fuar alanı yapılması çalışmalarına başlanmıştır.
İnegöl Bağımsız Üniversiteyi çoktan hak etmiştir. Bunun için YÖK başkanı ile birkaç kez görüştüm. Sağlık bilimleri fakültesini kurduk. Çalışmalarımız devam etmekte olup sonuçlarını yakın bir tarihte kamuoyu ile paylaşacağız.
Uzun yıllardan beri yapımı devam eden Hoca köy barajının tamamlanabilmesi için yeniden ihale edilmesi üzere ilgili bakanlık nezdinde yaptığım görüşmeler neticesi çok ciddi mesafe kat ettiğimizi söylemek isterim.
Huzur evinin ilgili bakanlığa devri için görüşmeler yaptım ve sonuçta Huzur evi bakanlığa devredildi. Sakinlerinin Daha iyi hizmet alabilmeleri için elimden ne geliyorsa yapıyorum, yapmaya da devam edeceğim. 
Malum İlçe emniyet hizmet binamız inşa edilmiş yakında hizmete açılma aşamasına gelmiştir.
Hükümet konağı ile ilgili proje çalışmaları bitmiş, bütçeden proje bedeli ayrılmış ve kısa zamanda hizmete açılması için konunun takipçisi olduğumu bilmenizi isterim.
Birçok il ve ilçeye baktığımız da son derece modern tesislere sahip öğretmen evleri görmekteyiz. İnegöl de neden olmasın düşüncesiyle, bu fikrimi ilk kez sizinle paylaşıyorum, çok modern konaklamalı bir öğretmen evi projesini hayata geçirmek için ilgili birimlerden yer bulmalarını istedim, yer bulunur bulunmaz İnegöl e böyle bir eseri çok kısa bir zamanda kazandıracağız.
Hamza Bey de ki organize sanayii ile ilgili Cumhurbaşkanımıza vermiş olduğum bilgiler neticesi yer tahsisi konusunda çok büyük mesafe kat ettik. Arsa dağıtım işlemi adil bir şekilde devam etmektedir.
Teşkilatlarımızın her kademesindeki yol arkadaşlarımla, İnegöl ün meseleleri üzerinde toplantılar yapıyor onların görüş ve düşüncelerine değer veriyorum. Ayrıca müzakere cemiyeti adı altında konusuna göre ilgili tüm paydaşlarla istişare ediyor sonrasında icraata geçiyorum.
Dikkat ederseniz sizlere sadece İnegöl ile ilgili birkaç örnek verdim. Bu ve buna benzer çalışmalarımı Bursa’nın geneli için de düşünebilirsiniz dedi.
Açıklamaları için kendisine teşekkür ederken, önümüzdeki günlerde yine bir araya gelme sözünü alarak sohbetimizi noktaladık.


Bu yazı 8729 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
Henüz anket oluşturulmamış.
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI