gaziantep escort
Bugun...


M.Hanefi Yıldırım

facebook-paylas
SOSYAL BELEDİYECİLİK
Tarih: 04-12-2021 20:34:00 Güncelleme: 05-12-2021 07:06:00


Sosyal belediyecilik alışılagelmiş belediyecilik kavramının dışına çıkan bir anlayıştır.
 
Bu anlayış çerçevesinde belediyeler, sadece alt yapı yapan birim değil, insanların sosyal ve kültürel hayatına katkıda bulunan, bu konuda elini taşın altına koyan, empati yaparak hisseden, sorumluluk duygusu ile hizmet vermeyi ilke edinen kurumdur.
 
İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehir belediyelerine baktığımızda sosyal belediyeciliği en güzel uygulayan ve bu konuda hassasiyet gösteren belediyelerin başında Bursa büyükşehir belediyesi ilk sırada yer almakta.
 
Bursa büyükşehir belediyesi;
 
Ana kucağı çocuk eğitim merkezleri, mahalle bakkallarına destek vermek adına Bakkal amca projesi, üniversitede eğitim gören öğrencilere çeşmelerden akıtılan sıcak çorba hizmeti.
 
Kreşler, çocuk yuvaları, aş evleri, iş kuracak kadın ve gençlere yönelik rehberlik, kültür, sanat ve spor tesislerini hizmete sunmak, engellilerin yaşamlarını kolaylaştırmak yönünde çalışmalar yapmak, kültür merkezlerini mahallelere kadar yaygınlaştırmak ve daha birçok hizmeti sosyal belediyecilik anlayışıyla uygulamaya koymakta.
 
İşte bu anlayış nedeniyledir ki, Bursa da ikamet eden vatandaşların yararlanabileceği yeni bir uygulama daha hizmete sunuldu.
 
Şöyle ki; Bursa büyükşehir belediye başkanı Alinur Aktaş, büyükşehir belediyesi tarafından 2014 yılında tamamen yenilenerek Uludağ oteller bölgesine kadar uzatılan teleferikten herkesin yararlanması düşüncesiyle hafta da bir günü, Cuma günlerini halk günü ilan ederek bilet fiyatlarının yüzde elli indirimli olacağını söyledi.
 
Bunun adı sosyal belediyeciliktir, yürekten kutluyorum.


Bu yazı 6096 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
Henüz anket oluşturulmamış.
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI