gaziantep escort
Bugun...


Sadullah Organ

facebook-paylas
BU GEMİ BÖYLE YÜZMEZ
Tarih: 02-10-2022 15:34:00 Güncelleme: 02-10-2022 17:30:00


İnegölspor’un geçtiğimiz sezon olduğu gibi bu sezonda sıkıntılı bir sürecin bu sezonda devam etmesi sergilenen futbolun sonuçlara etki ettiği kesin.Şu ana kadar  takım olmakta zorlukların yaşandığı oyuncu  topluluğu ile oynanan  6 maçtan 3 mağlubiyet,2 galibiyet  ve bir beraberlik almış olan İnegölspor’un topladığı 7 puan gurupta alt sıralarda yer almasına imkan verirken,bu geminin böyle yüzmeyeceğini,eğer üst sıralarda yer alan bir takım olmak isteniyorsa,başarı için sahadaki oyun değişiminin sonucu getirecek bir yapıya dönüşmesi gerekiyor.Sahada kötü bir görüntü sergileyen Arnavutköy karşısında  neden 3 puanla değilde 1 puanla  dönüldü sorusunu teknik heyet ve futbolcuların kendilerine sormalarını bekliyorum.
 
Bir hafta öncesinde içerde alınan İsparta 32 spor galibiyeti ile yeni bir dönemin başlangıcı olması beklentisi yaşanırken,Ziraat Türkiye kupasında  3 lig takımı Ağrıspor’a yenilerek daha birinci maçında elenen İnegölspor için lige daha çok ağırlık verilmesinin yönünde bir zorunluluk ortaya çıkmış oldu.Gerek İsparta maçı içersinde gerekse maçın sonundaki istenmeyen gelişmelerin yaratmış olduğu rahatsızlık ve hemen 3 gün sonrasında şehir stadında oynanan kupa maçının farklı kazanılması gerekirken, Ağrıspor’a yenilen tarafın olması sonrasında duyulan rahatsızlık bir takım olumsuz gelişmelerin yaşanmasına neden oldu.
Bu iki maçta yaşanan tatsızlıkların ana sebebi takımın beklentilere cevap vermeyen oyun ve aldığı sonuçlardan kaynaklandığı kesin. Neyse ki her iki maçta yaşananlar tarafların bir araya gelmesi ile tatlıya bağlandığı bilgisine sahip olduk. Aslında olması gereken bu. İnegölspor’un hepimizin takımı olduğunu göz önünde bulundurarak, marka değerimize zarar gelmemesi için herkesin üzerine düşeni yapması en güzel bir davranış olduğunu söylemek istiyorum.
 
Tarini Vefa stadının Saha ve cevre görüntüsünün olumsuzlukları içersinde Arnavutköy Belediye Gençlik ve spor  ile oynanan  maçın galibi İnegölspor’un olmasını hepimiz beklemekte idik.Ancak maçın başlamasına 20 dakikada kala sahalarda çok ender yaşanan bir olayda maç için ısınmakta olan oyuncumuz Hamza Özdemir’in birden bire tansiyonunun yükselmesi ve baygınlık geçirmesi  ve ambulans ile hastaneye götürülmesi bir anda maçı farklı bir hale dönüştürmüş oldu.Bu piskolojik gerilimle maça çıkan İnegölspor’un maçın başında daha diri bir görüntü ortaya koyması maçın iyi bir sonuçla biteceği beklentisini arttırmış oldu.15 dakikada Bahadır’ın pası ile Ömer Faruk ceza sahasının içersinde düşürülmesine maçın orta hakemi Batuhan Gültek  ceza noktasını gösterme yerine pozisyonun dışarıda olduğunu karar  vermesi İnegölspor’un penaltısı güme gitmiş oldu.
 
Bu pozisyonun 5 dakika sonrasında İnegölspor öne geçen golü buldu.Bahadır’ın kullandığı kornel atışında ileriye çıkan defans oyuncusu Etem Pülgür yakın mesafeden topu filelere göndererek İnegölspor’u 1-0 öne geçiren golü atmış oldu.29 dakikada Ersel’in mükemmel ara pasında rakip kaleci ile bomboş durumda karşı karışa kalan Ömer Faruk Ermeç Ağrı maçında kaçırdıklarının bir kopyası gibi bu maçta rakip ceza alanında  bomboş durumda  topu farkı 2’ye çıkartacak golü atma yerine topu kaleciye teslim etmesi ile  maçın sanki kaderi de belirlenmiş oldu.
İlk yarısı İnegölspor’un üstünlüğü ile sonuçlanması beklentiler ikinci yarıda hem skor korumak hemde farkı arttıracak bir mücadele göreceğimizi bekledik. İlk yarıda daha iyi işler yapan İnegölspor’un maçın ikinci yarısındaki farklı görüntüsü ev sahibi Arnavutköy takımı için daha fazla topla oynama şansı yaratılmış oldu. Sahada ev sahibi takım skoru değiştirmeye yönelik mücadelesine karşılık verilememesi 55 dakikada beraberlik golünün gelmesine neden oldu.
 
Medeni Bingöl’ün kaptırdığı topla son olarak oynayan Tolga Şahin sağ çaprazdan topu filelere göndererek durum 1-1 gelmiş oldu.59 dakikada Ömer Faruk Ermeç kale dibinde kaleciden seken topa müdahale edemeyince,66 dakikada yine Ömer kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda topa kötü vurunca bir gol daha kaçmış oldu. Bu dakikadan sonra Maçı yenilmeden bitirmenin kaybetmekten iyidir düşüncesi içersinde bir mücadele ortaya koyan İnegölsporbu amacına ulaşmış oldu. Sonuç olarak bu maçta görevini yapmayan oyuncuların sayısının oldukça fazla olması nedeniyle  İnegölspor 3 puan alabileceği bir maçtan 1 puanla ayrılarak 6 maçtan 7 puan çıkartarak,gurupta düşme hattının bir basamak üzerinde kendine yer bulmuş oldu.Bu futbol ve bu mücadelenin bir an önce kazanmaya yönelik  değişmesi gerekiyor.Haftalar ilerliyor.İnegölspor halen altlarda yer almaya devam ediyor.Çarşamba günü Şanlı Urfa ile içerde oynanacak olan maç ve ardından Pazar günü Somaspor ile deplasmanda oynayacağımız maçlardan en az 4 puan almazsak bu gemi yüzmeyecek ve karaya oturması işleri çok daha zorlu hale getirecektir.Şimdiden hatırlatmak istiyorum.Zaman geçmeden kendimize gelelim.
 
SADULLAH ORGAN


Bu yazı 10231 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
Henüz anket oluşturulmamış.
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI