gaziantep escort
Bugun...


Sadullah Organ

facebook-paylas
UTANDIK...
Tarih: 24-10-2021 18:37:00 Güncelleme: 09-12-2021 20:50:00


İnegölspor’da yaşanan 5-0 gibi Sakaryaspor yenilgisi karşısında utanmadık desem yalan söylemiş olurum. İnegölspor’u kurulduğu yıldan beri takip etmeye çalışan biri olarak böyle bir hezimeti yaşamak beni inanın derinden yaraladı. Her türlü özveri ilginin kendilerine sunulan ve İnegölspor’un başarısı için mücadele edeceğine inanarak transfer edilen futbolcuların sergiledikleri futbolla almış oldukları ağır yenilgiden sonra bizim kadar utanıp utanmadıklarını bilemem ama tarihi yenilgiyi hayatları boyunca bizim gibi unutamayacakları kesin.Ağır yenilginin ardından her takımda olduğu gibi İnegöl spor’dada yaşandı.Geçtiğimiz sezon maçların bitimine 10 hafta kala göreve gelen bu sezonda yeni takımın oluşmasında yer alan ve ligde geride kalan 9 maçta görev alan teknik direktör Hasan Erkin Şimşir maçın ardından yönetime  istifasını sunması  ile yollar ayrılmış oldu.

Evet, maçın öncesinde Sakarya spor’un iyi bir takım olduğunu biliyorduk. Buna rağmen sahasında zor maç kazanıp deplasmanda hiç maç kazanamamış bir takım olarak 8 maçta topladığı 14 puanla İnegöl’e gelen Sakarya spor karşısında yüreklerini ortaya koyarak mücadele etmesini beklediğimiz İnegöl spor’lu oyuncular daha maçın başında rakibini gözlerinde öyle fazlası ile büyütmüş olacaklar ki elleri ayakları birbirine dolanmış bir şekilde sahada oynamaya çalıştılar. Hal böyle olunca maçın daha ilk dakikalarındaki görüntü konuk ekibin istediği şekilde sahaya yansıması işlerin iyi gitmeyeceği izlenimi ilerleyen dakikalarda devam etmesi İnegöl spor’lu futbolcular üzerinde büyük bir etki etmiş olacakki maç daha çok gol yememeye dönüşmüş oldu.

Gurubun iyi takımlarından gösterilen Ankara spor ve Hekimoğlu takımları karşısında bile bu kadar ezilmeyen İnegöl spor’un Sakarya spor karşısında bu kadar ezik oynaması Bu görüntü maçın tamamına yansıması Sakarya spor hiçte beklemediği farklı bir skorla ayrılacağı maçın ilk dakikalarında hissettirmiş oldu. 10 dakikada Hurişt ve 20 dakikada Tahir Babaoğlu ile girilen iki önemli pozisyonu kaleci Gökhan çıkartan isim oldu. Ancak 34 dakikada Onur Ramazan’nın kalabalık savunma içersinden kalemize gönderdiği topun filelere gitmesi ile ortaya çıkan 1-0’lık Sakarya spor galibiyeti zaten kafaları karışık olan İnegöl spor’lu futbolcuları oyunda tetirginliğe itmesi sahadaki mücadele Sakarya spor’un üstünlüğüne dönüşmüş oldu.

İnegöl spor notlarımız içersinde yer alan ilk pozisyonunu 38 dakikada Mustafa Kayabaş ve 43 dakikada Serkan Sözmen’in şutları avuta giden boş toplar olunca ilk yarı Sakarya spor’un 1-0 üstünlüğü ile sona ermesi sıkıntılı bir şekilde soyunma odasına giden taraf İnegöl spor oldu.Maçın ikinci yarısında  ilk yarıya göre daha iyi oynayan bir İnegöl spor’u beklerken,ilk yarıdan daha kötü bir takım sahada olması Sakarya spor’un farkı attırma adına önemli bir saha avantajını iyi kullanan taraf oldu.Elini kolunu sallaya sallaya İnegöl spor kalesinde pozisyonlara giren Sakarya spor’un ileri uçtaki oyuncuları ikinci golü bulmakta zorlanmadılar.48 dakikada Hurşit’in topunu kaleci Gökhan çıkardıktan sonra,56 dakikada Tahir Babaoğlu farkı 2 ye çıkartan golü attıktan sonra bence maçta bitmiş oldu.Bu dakikada oyunu bırakmayan ve gol sayısını attırmaya yönelik sürekli atak oynayan Sakarya spor’un 65 dakikada  Çağlayan Menderes ile 3 golü bulması kesinlikle sürpriz olmadı.

3 farklı skorla yetinmeyen Sakarya spor 78 dakikada Tahir Babaoğlu ile  4 golü bulması oynadıkları oyunun karşılığı idi.İnegölspor 86 dakikada kazandığı penaltı atışını kullanan Ömer Faruk Ermeç Ergene Velimeşe maçında olduğu gibi bu maçta da kötü bir vuruşla topu kale yerine avuta göndermesi şeref sayısını bulmanın önüne geçmiş oldu.Maçın uzatma dakikalarında Tahir Babaoğlu kendisinin 3. Takımının 5.Golünü atarak İnegöl spor’a unutamayacağı farklı bir skor yaşatılılmış oldu.

Bu maçta kimin görevini yapıp yapmadığını ortaya çıkan 5-0’lık yenilgi her şeyi ortaya koymaktadır.Evet Futbol’da yenmekte vardır yenilmekte.Ancak böyle bir yenilgiye  sadece yazık ve yazıklar olsun denir.Kesinlikle kendime ve bu şehre yakıştıramadığım 5-0’lık Sakarya spor yenilgisinden dolayı tüm futbolcuları Allaha havale ediyorum.Yaşanan başarısızlıklarda  her takımda yaşanabilen  istifa müessesi  farklı Sakarya spor yenilgisi sonrasında İnegöl spor’da  yaşandı. Sahada işini yapmayan oyuncuların neden olduğu farklı skorlu yenilginin ardından faturanın teknik direktöre çıkarılması futbolda olağan şeyler olarak görmek gerekir. Yenilginin sorumluğunu üstlenen teknik direktör Hasan Erkin Şimşir erdemlik göstererek istifasını sunması onurlu bir davranış olarak nitelendiriyorum. 

Hasan Erkin Şimşir’e bundan sonraki yaşamında başarılar diliyorum. Kani Ademoğlu başkanlığındaki yönetim kurulunun yeni teknik direktör konusunu bir an önce çözmesi gerekiyor. Benim  için kim olacağından daha çok,takımı bizleri ayağa kaldıracak bir teknik adamın için doğru bir secim yapılması gerekiyor.

 Çarşamba günü Ziraat Türkiye kupasında deplasmanda Ankara spor ile oynanacak olan maçın hemen ardından Pazar günü yine deplasmanda karşılaşacağı 10.Hafta maçında Turgutlu spor ile oynayacağı maçlarının kritik bir dönemde oynanacak olmasına rağmen önemli olan böyle zor günlerde ayağa kalkmak için kenetlenmekten geçmekte. Futbolcular kendilerini affettirmeleri için bu hafta içersinde oynanacak olan kupa ve lig maçları önemli bir fırsat olarak görüyorum. Çıkın oynayın yenilirseniz de adam gibi yenilin.

 Başarı dileklerimle

SAYGILARIMLA



Bu yazı 6626 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
Henüz anket oluşturulmamış.
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI