gaziantep escort
Bugun...


Sadullah Organ

facebook-paylas
BU GİDİŞAT CAN SIKIYOR
Tarih: 15-11-2021 19:01:00 Güncelleme: 16-11-2021 00:20:00


İnegölspor’da bir türlü durdurulamayan kötü gidişat fazlası ile can sıkmaya devam ediyor. Sezonun ilk yarısının bitimine 6 maç kalmış olmasına rağmen kolay kaybeden ve zor kazanan bir İnegöl spor’un ligde mücadele etmekte olması gelecekle ilgili kaygıların artmasına neden oluyor.

Geçtiğimiz Çarşamba günü deplasmanda o puanlı takım olan Kahraman Maraş spor karşısında penaltı golü ile maçı kazanmış olmak bile alınan 3 puandan dolayı memnuniyetle karşılanmıştı. Zor günlerin yaşandığı böylesine bir ortamda iyi oynamışsın veya kötü oynamışsına bakmadan İnegöl spor’un maçı kazanmak tabiî ki çok önemli idi. Kahraman Maraş maçının hemen ardından oynanan Sivas belediye spor maçı yeni bir başlangıcın maçı olacağını umut etmekte idik.Evet rakip gurupta ilk 5 takım sıralaması içersinde olması nedeniyle Sivas Belediye spor’un  iyi oyunculardan kurulu bir takım olması maçın zor geçeceğini hepimiz tahmin etmekte idik.Ancak bir taraftan kendi sahanda oynama avantajı,diğer taraftan taraftarların desteğini arkasına almış olan İnegöl spor’un farklı bir görüntüde sergileyeceği mücadele sonrasında istediğimizi alabileceğimizi beklemekte idik.

Aslında maçın başlaması ile sahada daha iyi işler yapmaya çalışan İnegöl spor’lu futbolcu topluluğunu sahada görünce bu kez bu iş olacak ve maçı kazanabileceğimiz izlenimi bende vardı. Maraton türbini taraftar gurubu sürekli takımlarını destekleyen görüntüleri de kendisini fazlası ile hissettirmesi ile ortaya çıkan bütünlük görüntüleri, maçın havasına etki etmesi söz konusu idi. Tempolu bir oyun görüntüsü içersinde rakip alanda daha etkili olan İnegöl spor’un kendi yarı alanından çıkamayan Sivas belediye takımına ilk 35 dakika içersinde Furkan Mızrak, Ömer Faruk Ermeç ve Mustafa Kayabaşı ile yaşanılan pozisyonlardan gol sesi çıkmaması son vuruşlarda halen sorun yaşamakta olduğumuzun göstergesi idi. İstekli başlayıp ta ilk yarının sonunda maçın golsüz sonuçlanması Sivas belediye spor’un istediği bir sonuç olduğunu düşünüyorum.

Maçın ikinci yarısı diğer maçlarda olduğu gibi roller değişmiş oldu. İlk yarıda beklenen skoru alamayan İnegöl spor maçın ikinci yarısında sahada yaşadığı oyun değişkenliği Sivas belediye spor’un adeta ekmeğine yağ sürmüş oldu. Bulunan önemli pozisyonların kolayca harcanması, topu kendi oyuncusuna atma yerine rakibe kolay bir şekilde verme sıkıntısı, rakip alanda adeta ayakları birbirine dolanan bir görüntü içersinde olan oyuncuların varlığı oyunun gidişatı tamamen konuk ekibin insafına geçmiş oldu.

Genç aynı zamanda kaliteli oyuncuların bir arada olduğu Sivas belediye spor’un ikinci 45 dakikada oyuna ağırlığını koyan taraf olması beklenen golün gelmesine neden oldu. Maçın 55 dakikasında günün iyi isimlerinden Timur Kosovalı’nın rahat bir şekilde sol taraftan girdiği pozisyonda kaleye gönderdiği topu Samet Cantürk kendi kalesine atması ile ortaya çıkan 1-0’lık skor tüm dengelerin konuk ekibin tarafına geçmesine neden oldu.

Yenen golden sonra uzatma dakikaları ile birlikte 41 dakika oynanan maçta atılacak bir golle maçın berabere bitmesi dahi İnegöl spor için yenilmek daha iyi olacağı maçın bu bölümünde teknik  direktör Şaban Yıldırım 65 dakikada Mustafa Kayabaşı’nı oyundan alıp, yerine Bahadır Taşdelen ve Furkan Mızrak’ın yerine Hakkı İsmet Şimşek’i oyuna alma hamlesi mücadeleye hiçbir katkısı olmadı. takımın gol ümidi olan Ömer Faruk Ermeç’in sonuca yansımayan mücadelesi, ikinci forvet durumunda olan Gürhan Üreyen’nin 80 dakikada oyuna girmesi rakip alanda hiçbir farklılık getirmeyince beraberlik golünü bulmak çok daha fazlası ile zorlaşmış oldu.

Sivas belediye spor 1-0 üstün olmanın getirdiği avantajı akıllı oyunu ile kullanmasını bildi. Maçın sonunda 3 puanı alan taraf oldu.İnegöl spor olduğu bu mağlubiyetten daha çok gelecekle ilgili takım içersindeki oyunsal anlamdaki sıkıntıyı çözmesi gerekiyor.Başarılı olacağını inanarak İnegöl spor’a teknik direktör olan Şaban Yıldırım’ın futbol bilgisini takım üzerinde uygulayarak bu oyuncalara nasıl maç kazanılacağını öğretmesi gerekiyor.13 maç geride kalmış.İnegölspor 6 mağlubiyet,4 galibiyet ve 3 beraberlik almış.Karşılığında 15 puan toplamış.Sıkıntıyı arttıran bu tablo bir an önce değişmesi gerekiyor.

İlk yarının bitimine 6 maç kaldı.Kalan maçların deplasmanda oynayacağımız maçlar Özel idare Bayburt,Çorum FK,Silahtaroğlu Van spor.İçerde ise  Sarıyer,Bodrum ve Soma spor.Görüldüğü gibi her biri birbirinden önemli takımlar İnegöl spor’u bekliyor.Bu nedenle yönetimin,teknik kadronun ve futbolcuların var olan önemli durumunun farkına varmaları gerekiyor.Şu ana kadar sergilenen futbolla işlerin düzelmediğini gördük.Hiç olmazsa kalan 6 maça gerekli ağırlığın konulması gerekiyor.Yoksa geçtiğimiz sezon yaşadığımız filmin tekrarını yaşamak kaçınılmaz olacaktır.Herkes işin ciddiyetini ve önemini bilerek kalan 6 maçta farklı bir görüntüde İnegöl spor izlemek istiyoruz.Pazar günü deplasmanda oynanacak olan Özel İdare  Bayburt spor maçı ile yeni bir dönemin başlangıcı olsun.

SAYGILARIMLA



Bu yazı 7228 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
Henüz anket oluşturulmamış.
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI