gaziantep escort
Bugun...


Sadullah Organ

facebook-paylas
İNEGÖLSPOR’U KENDİNE GETİREN GALİBİYET
Tarih: 22-11-2021 11:55:00 Güncelleme: 23-11-2021 03:23:00


İnegöl spor’u kendine getiren galibiyet Bayburt’tan geldi. Ardı ardına yaşanan önemli puan kayıplarının ardından Kahraman Maraş deplasmanından gelen teselli galibiyeti ardından kendi sahasında Sivas Belediye spor’a 1-0 yenilerek bir maçlık kazanımını kaybeden İnegöl spor’u kendine getirecek bir sonuca ihtiyacı olduğu bir zamanda gidilen Bayburt deplasmanında galibiyetin gelmesi daralan yürekleri azda olsa rahatlatmış oldu. Maçın kaderinin yazıldığı 22 dakikasında İbrahim Sürgülü’nün attığı golle 1-0 galibiyetle dönülmüş olması İnegöl spor adına tarifi olmayan bir sonuç elde edilmiş oldu. Böylece alınan altın değerindeki 3 puanla havada dolaşan kara bulutların içersinden ışığı görmek umarım yeni bir yolun başlangıcına vesile olmuş olur

İç sahada Etimesgut belediye, Sakarya spor, Sivas belediyesi mağlubiyetlerinin yanı sıra, Trabzon Hekimoğlu, Serik belediyesi beraberlikleri ile önemli dereceye ulaşan puan kayıpları ister istemez İnegölspor’u sezon başında konulan Playof hedefinden uzaklaşmasına neden olan bu skorların yaşanmış olmasına karşılık deplasmanda telafi etmeye yetmemesi karamsar bir havanın ortaya çıkmasına neden olmuş olmanın getirdiği rahatsızlık sonrasında futbolcuların ve yönetimin eleştirilerden nasibini aldığı böylesine bir gidişat nedeniyle ister istemez morallerin bozuk olduğu bir ortamın yaşanmasında rol oynayan iç sahada bir hafta öncesinde Sivas belediye spor’a yenilmiş bir İnegöl spor’un geleceğinin ne olacağı merak edildiği bir durumda gidilen Bayburt deplasmanında kazanılan 3 puan ilaç gibi geldiğini söylemek istiyorum.

 Bayburt takımı gurupta bir hafta öncesinde şampiyonluk mücadelesi yapan Hekimoğlu karşısında son dakikaya kadar maçı 1-0 önde götürmüş ve kalesinde gördüğü golle zorlu deplasmanda 1 puanla dönerek 24 puanla playof gurubunun bir basamağı aşağısında haftayı kapatmıştı. Son derece başarılı bir çizgide yürüyen bir takıma karşı oynamak hiçte kolay olmasa da gerek. Rakibin iyi kadrosuna ilaveten birde kendi sahasında oynamanın getirdiği avantajı göz önünde bulundurursak, maçın önemli ortaya çıkmakta idi.

Bir taraftan guruptaki sıkıntılı durum diğer taraftan bir hafta öncesinde İnegöl spor’un Sivas belediyesi karşısında almış olduğu mağlubiyetinin vermiş olduğu moralsizliğe ek olarak Ersel, Erdem, Türker, Ali ve Ogün’ün rahatsızlıkları nedeniyle böylesine kritik maça götürülmemiş olmasının getirdiği olumsuzlukların yanı sıra, İnegöl spor’un bu sezon oynadığı 13 maçta da üst sıralarda yer alan takımlar karşısında oynadığı hiçbir maçı kazanamamış olması herkesi düşündürmekte idi. İşin neresine bakarsanız bakın İnegöl spor için gelecek haftalarda daha da sıkıntı yaşanmaması açısından her sonuca açık olan maçın kaybedeni olmamak adına çok önemli bir atmosferde oynanan zorlu maçta İnegöl spor’un Bayburt karşısında  oyunsal anlamda mücadele anlamında daha iyi işler yapması gerekiyordu.

Teknik direktör Şaban Yıldırım var olan sakatlar nedeniyle elindeki mevcut kadro içersinden sahaya sürdüğü 11’de küçük değişimler yaparak sahaya sürdüğü takım içersinde alt yapı patentli Selimcan Temel’den sonra Emir Özsoy, Emre Yunus Duyan’a Sivas maçında olduğu gibi Bayburt ile oynanan maçta da şans verip, Hakkı İsmet Şimşek, Mustafa Kayabaşı gibi tecrübeli iki isimi yedek kulübesinde oturtması genç oyunculara ne kadar güvendiğinin bence bir göstergesi. Başka bir teknik adam olsa böylesine önemli maçta tecrübeli isimleri tercih ederdi. Bu nedenle Şaban Yıldırım’ı kutlamak istiyorum. İnegöl spor koşu temposunu arttırması mücadeleye farklılık getirince işler istenildiği gibi gitmiş oldu. Nitekim maçın daha 22 dakikasında İbrahim Sürgülü 30 metreden Bayburt ağlarına gönderdiği golle 1-0 üstünlük sayısına ulaşmanın getirdiği moral desteği rakibin rahat kazanırım düşüncesini ortadan kaldırmış oldu.

 İnegöl spor ilk yarıyı üstün kapattıktan sonra, ikinci yarıda oyun kontrolünü elinde tutmayı başarması, rakibin beraberlik isteğini ortadan kaldırmış oldu. Hem mücadele anlamında hemde elde edilen önemli skorun korunması anlamında istek ve arzu olunca işlerde İnegöl spor’un istediği gibi gitmiş oldu. Maçın 1-0 İnegöl spor’un üstünlüğü ile sona ermesi büyük bir mutluluk yaşattığını söylemek istiyorum. Zor bir dönemden geçildiği şu günlerde İnegöl spor’un Bayburt gibi güçlü takımı yenmesi ile kazanılan 3 puanın değerini ikiye katmış oldu.

Futbolcuları ve teknik kadroyu gönülden tebrik ediyorum.Umut ışığı sadece 1 maçla kalmaması gerekiyor.İlk yarı oynanacak 5 maçla sona erecek.Bu nedenle özellikle içerde oynanacak 3 maçın kazanılması halinde lig için yeni bir sayfa açılmış olacaktır. Şimdi önümüzde Cumartesi günü oynanacak olan Sarıyer maçı var. Kazanılan Bayburt maçının çok değerli hale gelebilmesi için İnegöl spor’un Sarıyer spor’u yenmesi gerekiyor. Bu maçtan alınabilecek 3 puan İnegöl spor’u uzaklaştığı playof hedefi umutlarının tazelenmesini sağlayacaktır. Cumartesi günü şehir stadında buluşmak dileklerimle.

SAYGILARIMLA



Bu yazı 6982 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
Henüz anket oluşturulmamış.
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI