gaziantep escort
Bugun...


Sadullah Organ

facebook-paylas
HAYATA DÖNDÜREN GALİBİYET
Tarih: 09-10-2023 14:11:00 Güncelleme: 09-10-2023 14:12:00


Ligin ilk 4 haftasında gol atmadan sadece 1 puan alabilen İnegölspor’da Bahaddin Güneş döneminin başlamasının ardından geride kalan iki maçta 8 gol atıp 4 puan toplayan bir takımın ortaya çıkması, kırılan umutların yeniden canlanmasını sağlarken, sezonun ilk galibiyetinin alınmasının mutluluğu yaşandı.
Gurubun güçlü takımlarından Somaspor ile önceki hafta  deplasmanda oynanan maçta 3-1 geriye düşülmesine rağmen,maçın bitiminde 3-3’lük skoru yakalama başarısı gösteren İnegölspor,geçtiğimiz Pazar günü seyirci ile bütünleşilen maçta gurupta şampiyonluk adayı olarak gösterilen Menemen FK ile oynanan kritik maçta ortaya çıkan 5-2’lik galibiyet  yüreğini ortaya koyan oyuncu topluluğunun mücadelesinin eseri olduğunu,bu galibiyetin mimari ise kısa sürede takımla birlikte olduğu süre içersinde yaptığı dokunuşlar sonrasında iki maçta 4 puan alan Bahaddin Güneş’in ve ekibinin hakkını vermemiz gerekiyor.
Ne oldu da bu takım gönderilmiş olan teknik direktörle 4 maçta 1 puan alabilirken, yeni teknik direktör Bahaddin Güneş ile çıkılan son iki maçta 4 puan bu takım oldu. Farklı oyuncular mı geldi. Bu takım kısa sürede mücadele eden gol atabilen ve maç kazanabilen bir düzeye geldi. Tabiki hayır.Oyuncular aynı.Değişen tek şey teknik direktör Bahaddin Güneş’in kişiliği ve futbol bilgisi,futbolculara babacan yaklaşımı,kalplerine dokunuşu ile futbolcuların bozulan öz güvenlerini yeniden kazanmalarını sağlarken,her birinin  iyi oyuncular olduklarını,kendi kimliklerini sahaya yansıtmaları ile rakip kim olursa olsun başarılı olabilecek bir takım oluşmasında etkin rol oynadığını düşünüyorum.Gurubun iki güçlü takımı Somaspor,Menemen FK  ile  oynanan iki maçta alınan 4 puan ve atılan 8 golün yanı sıra kaybetmek istemeyen bir takım görüntüsü verecek bir takımın önümüzdeki haftalarda izleyeceğimiz umudunu arttırmış oldu.
120 milyon liraya kurulduğu söylenen Menemen FK takımı gurupta 10 puanla 5 sırada  olmanın getirdiği öz güvenle geldiği İnegöl de maçı rahatlıkla kazanıp,3 puanla döneriz hesaplarını yaparak çıktığı maçta  ne yalan söyleyeyim bende endişe duymadım değil.Ancak teknik direktör Bahaddin Güneş’in takım oyuncularına dokunuşu tutmuş olacak ki,Soma maçının kadrosunu bozmadan sahaya sürdüğü 11’i maçın ilk dakikasından itibaren  diğer maçlara göre daha farklı bir takımın sahada olması dakikalar ilerledikçe düşüncem değişmeye başladı.Oyuncular kendi kimliklerini ortaya koyarak,sahada oyunsal anlamda rakibin planlarını bozan bir düşence ortaya çıkması maçın gidişatında önemli rol oynadı.Mefki tanımaksızın sahanın her yerinde koşan,rakibine boş alanlar bırakmayan bir oyuncu topluluğunun kondisyon olarak farklılık yaratılmış olması rüya gibi bir skorun ortaya çıkmasında önemli rol oynadığını söylemek istiyorum.
Maçın 31 dakikasında Orhan Aktaş’ın kornelinde ileriye çıkan  stoper Mete Sevinç kafa ile Menemen ağlarına gönderdiği topla ortaya çıkan 1-0’lık skor hem futbolcuları hemde taraftarlara öz güven kazandırmış oldu.Maçın 45 dakikasında  Samed Karakoç durumu 2-0 getiren golü atarak soyunma odasına 2 farklı sonuçla gidilmesi moralleri arttırmış oldu. Maçın ikinci yarısında temposunu düşürmeden mücadele veren İnegölspor’lu futbolcular iki farklı skoru yeterli görmeyip, rakip alanda baskısını arttırması beraberinde güzel gollerin gelmesinde etken oldu. İkinci yarının 47 dakikasında yine Samed Karakoç Cengiz Ötkün’ün şık ortasında yakın mesafeden durumu 3-0’a getiren golü atmasının ardından 53 dakikada stoper Ferhat Görgülü kafa ile durumu 4-0 ‘a  getiren golü atması ile uzun zamandır bir arada görmediğimiz bir skoru  Menemen gibi önemli takım karşısında görülmesi  herkese mutlu etmiş  oldu.
 Menemen’in 57 dakikada Onur Dernek ve 67 dakikada Eren Kara ile bulunan iki gol sonrasında maçın skorunun 4-2’ye gelmesi bizlere biraz tereddüt yaşatmasına rağmen,Maçı kazanmakta kararlı olan  İnegölspor’lu futbolcular yeniden oyuna ağırlığını koyarak rakibin skoru berabere getirme beklentisini ortadan kaldırmış oldu.90+5 dakikada Yusuf Talum’un şık hareketlerle getirdiği topu mükemmel bir vuruşla çaprazdan Menemen ağlarına Emre Toptan’ın göndermesi ile  maçın skoru 5-2 İnegölspor lehine sonuçlanmış oldu.
Mutlu biten maçın ardından başından sonuna kadar takımlarını destekleyen taraftarlar ile paylaşılan muhteşem galibiyetin sevinci doyası yaşadılar. Özlediğimiz böylesine önemli zamanda Menemen gibi takım karşısında alınan galibiyette emeği gecen başta sahada mücadeleleri ile alınan galibiyette katkısı olan futbolcuları, teknik direktör Bahaddin Güneş ve ekibini kutluyor ve alkışlıyorum. Aynı  mücadeleye devam. Darısı Çarşamba günü kupa da oynayacağız Doğubeyazıt ve Cumartesi günü deplasmanda karşılaşacağımız Denizli maçına.



Bu yazı 6622 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
Henüz anket oluşturulmamış.
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI