gaziantep escort
Bugun...


Sadullah Organ

facebook-paylas
GALİBİYETE HASRET KALDIK
Tarih: 26-02-2021 18:23:00 Güncelleme: 27-02-2021 00:06:00


İnegöl spor’un fazlası ile ihtiyaç duyduğu bir haftada sahasında ağırladığı Kocaelispor karşısında ki mücadelede haftalar sonra galibiyetle tam tanışacağız diye beklerken2-0 gibi önemli skoru korunamaması sevincimizin kursağımızda kaldığı maç olarak geride kaldı. Evet böyle bir maç oynandı ve bitti.

Kazanılması halinde İnegöl spor’un geleceğine etki edebilecek maçın kaderini rakip Kocaelispor değil kendimiz belirledik demek en doğru söz olduğunu düşünüyorum. 3 puandan daha fazlası olan maçta ilk yarıda ortaya çıkan iki farklı skorun getirdiği kazanma duygusunun maçın ikinci yarısında gereksiz telaş ve rakibe daha fazla oynama şansı verilmesi ile maçın sonrasında ortaya çıkan 2-2’lik beraberlik sonrasında kaçan 2 puan geleceğe daha olumlu bakabilmemizin önüne geçmiş oldu.İnegöl spor Kocaeli spor beraberliği ile İkinci yarıda galibiyet hasretini 6 maça çıkmış oldu.

Playof gurubunda yer almayı hedefi ile oluşturduğu pahalı kadrosu ile mücadele eden Kocaelispor’da oluşan bu havaya ortak olmak ve takımlarına destek vermek için  çeşitli gazetelerde görev yapan 10 kişiden oluşan akreditasyonu yapılmış basın mensubu yanı sıra 30 kişiyi geçen yönetici vasfı ile türbinde yer alan seyirci gurubununda hazır bulunduğu maçın farklı bir havada oynanmasına neden oldu.Asıl bizi ilgilendiren ise sahada İnegöl spor ‘un Kocaelispor karşında oynayacağı oyun ve maçın sonrasında alacağı sonuçtu.

Bugüne kadar kendi sahasında kendi ayarında olan takımlardan Ergene Velimeşe ve Sancaktepe FK yenebilen İnegöl spor’un ligin 23 hafta maçında rakibi Kocaelispor’u yenip, 5.Galibiyeti alarak kötü durumunu azda olsa iyileştirmek aynı zamanda altındaki rakipleri ile arasındaki puan farkını için sahada yapılması gereken tek şey maçı kazanmak.Ve ilk kez bu sezon güçlü bir takımı yenmenin keyfini hepimize yaşatmasını bekliyorduk.

İnegöl spor’u bu sezon ilk kez kendi gücünün üzerinde bir takım karşısında maçın 60 dakikasına kadar daha iyi işler yapan ve rakibe iki gol atmış olmanın getirdiği olumlu işleri izlemek gerçektende keyif verici idi.

Farklı bir hava ile gelen ve maçı rahat bir şekilde kazanacağı düşüncesi ile İnegöl’e gelen Kocaelispor’un hesaplarını bozan oyun kendilerini de şaşırttığını düşünüyorum. Maçın 3’te ikisinde mücadele olarak beklentileri sahaya yansıtan bir İnegöl spor olması 2 farklı öne geçme skorunun gelmesinde rol oynadığını söylemek istiyorum.16 dakikada maçın başarılı ismi Mehmet Özdıraz’ın penaltıdan takımı 1-0 geçiren golü ardından,43 dakikada Gökhan Kurumuş’un kafa ile attığı golle orta çıkan 2-0’lık skor maçın kazanılması için önemli bir avantaj yakalanmış oldu.

Maçın İlk  yarısının  güzel bitmesinin  getirdiği moralle ikinci yarıya başlayan İnegöl spor’un yapması gereken ilk yarıda sergilenen oyun planına sadık kalarak maçın istenildiği gibi bitmesini sağlamaktı.Bu düşünce 60 dakikaya kadar başarılı bir şekilde sahaya yansıtıldı.Ancak Bu dakikadan sonra oyundaki görüntü nün değişmesi son yarım saatin zorlu geçmesine neden oldu.

Teknik direktör Mustafa Reşit Akçay’ın kenarda oturttuğu önemli oyunculardan Bahattin Köse,Dilaver Güçlü,Mervan Yusuf Yiğit ve Tahir Babaoğlu’nu sahaya sürmesi Kocaelispor’un  baskısının artmasında rol oynarken,maçın kaderine önemli etkisi oldu diyebilirim.

60 dakikada Kocaelispor ‘un kazandığı serbest atışta Kaleci Gökhan’ın yanlış yerde durması ve topa hamlede geç kalınca kolay bir yemesi ile maçın 2-1 gelmesi maçı galibiyetle bitirilmesi düşüncesini güçleştirmiş oldu.İnegöl spor ‘un skoru koruma adına savunma anlayışına birde futbolcuların yorgunluğu eklenince yapılan oyuncu değişlikleri de tutmayınca, Kocaelispor,maçın orta hakemi Efe Tanrıverdi’nin haksız bir şekilde 90 dakikanın ardından maça 10 dakika gibi uzun süre eklemesi maçın skoruna etki etti.

Nitekim maçın 90+8 dakikasında kornel atışından gelen topa İnegöl spor defans oyuncuları müdahale edemediler Kemal Canaydın Kocalespor adına 2 golü atan oyuncu olurken,maçın  2-2 bitmesine neden olması bunca emeğin boşa gitmesine neden oldu.

İnegöl spor adına gelecek ile ilgili daha dikkatli olması gereken sürecin devam ediyor.Yakalamış olduğu iki farklı avantajı korunamadığı Kocaelispor karşında  3 puan almak şu zamanda adeta ilaç gibi gelecekti.Bazılarının dediği gibi  1 puanın 0 dan daha iyi olup olduğunu ilerleyen haftalarda hep birlikte  göreceğiz.Şu anki gerçeği mutlaka ve mutlaka derinden görmemiz gerekiyor.Ligin İkinci yarısında  bugüne kadar oynanan 6 maçta henüz galibiyet almamış bir İnegöl spor var. Oynadığı 3 maçı mağlubiyet ve 3 beraberliğin karşılığında hanesine sadece 3 puan yazılmış olması İnegöl spor adına zorlu sürecin devam ettiğini göstermekte. Sürekli düşme hattına yakın bir yerde durmaya devam eden bir İnegöl spor izlemekteyiz. Artık bu istenmeyen sonuçların bitmesi gerekiyor.

Yani maç kazanmak gerekiyor. geride kalan 23 hafta maçları sonrasında düşme hattı içersinde yer alan takımlarla İnegöl spor arasında var olan 5 puanlık bir avantaj kimseyi yanıltmasın 3 puanlık sistemde bir iki maçta her şeyin değiştiği hep görülmüş ve yaşanmıştır.23 maçta şu ana kadar toplanan 21 puan şu an ligin sonunu görmek için yetersiz puanlar olarak görüyorum. İnegöl spor bundan sonraki zorlu süreci götürülebilmesi için önündeki maçlarını tek tek değerlendirip mutlaka ama mutlaka kazanmaya yönelik sonuçlara imza atması gerekiyor. Bunu yapması için rakip kim olursa olsun mücadelesini oyuna ve skora yansıtması gerekiyor.

Dahası da İnegöl spor maç kazanması gerektiğini her maç sonrası nasıl söyledimse yine söylüyorum. Çünkü işimiz zor.Dinlenme öncesinde deplasmanda Çarşamba günü oynayacağımız  Afjet Afyon spor karşısında puan veya puanlar alınır.Geleceğe daha umutlu bakılır temennisinde bulunmaktan başka söz bulamıyorum.

SAYGILARIMLA



Bu yazı 4833 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
Henüz anket oluşturulmamış.
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI