gaziantep escort
Bugun...


Sadullah Organ

facebook-paylas
ARTIK KAZANMA ZAMANI
Tarih: 19-03-2021 19:51:00 Güncelleme: 20-03-2021 16:21:00


İnegöl spor’da haftalardır süre gelen maç kazanamama sıkıntısı bir türlü son ermiş değil. Ligin ikinci yarısının ilk maçında yaşanan yenilgi ile birlikte kötü bir döneme giren İnegöl spor bu süre içersinde oynadığı 9 maçtan 5 yenilgi ve 4 beraberlikle ayrılmasının getirdiği kötü tablo bugün düşmeye aday takımların içersinde adının konuşulması üzüntülü bir durumun yaşanmasına neden oluyor.

Bu çıkmazın içersinde bir an önce çıkılması için herkesin  İnegöl spor için el ele vermesi gerekiyor.Yeni teknik direktör Hasan Erkin Şimşir’ yönetiminde çıkılan önemli maçta  Ergene Velimeşe ile oynanan maçta iki kez yenik duruma düşülmesine rağmen 1 puanı   90+5 dakikada  atılan golle kurtaran  İnegöl spor için bu maç hem uyarı hemde  bazı şeyleri değiştirmesine öncelik  eder.

Ligin ilk yarısının son haftalarında topladığı puanlar ile umutların yeşermesine neden olan bir yola giren İnegöl spor’un ikinci yarı başlaması ile birlikte bir türlü önlenemeyen kötü gidiş oynanan 9 maçta tek bir galibiyetin alınamaması nedeniyle bu gün acaba düşüyormuyuz sözlerinin söylenmesine neden oluyor. En kritk maçlar olarak gösterilen ve sahasında rakibi durumundaki Gümüşhane’yi ve Niğde Anadolu takımını yenemeyip, 2 takımada tam 5 puan adeta ikram eden İnegöl spor’un şu anda tehlikeli bölgede olmasının önemli nedenlerinin başında geldiğini söylemek istiyorum.

 Her maçta kötü puanlar kaybedildi eyvallah ama hayati derecede önem taşıyan ve senin yenmen gereken takımlardan Gümüşhane ve Niğde Anadolu takımlarına sahanda nasıl berabere ve yeniliyorsun. Aklım hafızam almıyor. Bu iki rakibin güçlülüğünden değil, takımın beceriksizliği ve sahada sonuca gidemeyen, rakiplerinden kolay gol yiyen görüntüsünden kurtulamaması sonuca bire bir etki etmesi sadece adını söylediğim iki takım karşısında kaybedilen 5 puanın önemi bugün çok daha fazla ortaya çıktığını görmekteyiz.

Bağıra bağıra gelen bugünkü duruma gelmeden haftalar önçe yazılarımda dile getirip uyarılarda bulunmuştu.  Yönetimin devre arasında gerçekleştirdiği yanlış transferlerin sezon başında olduğu gibi tekrarlanması, Teknik direktör konusunda yapılan yanlış tercihlere, birde zaman geçirmekten öteye gitmeyen kendi içimizden birini takımın başına getirme yanlışlığı ile boşa geçen haftalar sonrasında gelinen son 9 haftada 3 puanı bir arada göremeyen bir takımla buralara kadar gelindi. Kendimize yakın takımlarımızı yenemiyorsak vay bizim halimize demek gerekiyor.

Niğde Anadolu takımı karşısında alınan yenilginin ardından işini daha da zora şokmuş olan bir İnegöl spor’un ortaya çıkan tehlikeli durumu bizim gibi gören Kani Ademoğlu başkanlığındaki yönetim kurulu belkide  ilk kez sportif anlamda doğru bir hamle yaparak, bu ligi bilen,ve Van spor’u Altay  takımlarını şampiyon yapan,son olarakta görev yaptığı Uşak spor’da başarılı işlere imza atmış olan teknik direktör Hasan Erkin Şimşir’i  takımın başına getirilmesi şu zamanda yapılabilecek  en önemli  hamle olarak nitelendiriyorum.

Takımla 2 günlük çalışmanın ardından Ergene Velimeşe deplasmanına giden teknik direktör Hasan Erkin Şimşir yönetimindeki İnegöl spor’un bu maçta ortaya koyaçağı futbol ve alacağı sonuç ilerleyen haftalar içinde bir umut ışığının yanması açısından son derece büyük önem taşımakta idi. Yeni teknik direktör ilk maçında sahaya sürdüğü 11’de ortaya koyduğu farklılık kafasında bir şeylerin oluştuğunu ortaya koydu. 

Gökhan Kurumuş ve Selimcan Temel’i kenarda oturtup yerine Fatih Çıplak ve Ogün Çalışkan ilk 11’de oynatması dikkatimizden kaçmadı.Maçın henüz 4 dakikasında kaleci Gökhan’nın inanılmaz hatası sonucu 1-0 yenik duruma düşmek işlerin dahada zorlaşmasına neden oldu.

Neyse ki Niğde maçının görüntüsünden daha da üstüne çıkılması,1-0’lık öne geçmenin getirdiği avantajla kendi yarı alanına çekilen,defalarca sakatlık numarası yapıp vakit geçirmeye çalışan Velimeşe takımı karşısında baskılı oyunun karşılığı olarak 43 dakikada gelen beraberlik golü ile soyunma odasına gidilmesi bozulan moralleri azda olsa düzeltmiş oldu.

Maçın ikinci yarısının son yarım saatinde ilk yarıya göre daha düşük bir oyun görüntüsü sergileyen İnegöl spor’un,bu durumundan istifade eden Velimeşe 89 dakikada 2-1 öne geçmesi ile her şeyin bir anda değişmesine neden oldu.İnegöl spor’un bu maçtan alabileceği bir yenilgi çok daha zorlu bir sürecin içersine girmek demekti.Futbol’da maç hakemin düdüğü çalmadan bitmez sözü bu maçta yerini buldu.

Bir mücize yaşandı ve 90+5 dakikda atılan golle maçın 2-2 bitmesi alınan 1 puanı çok daha değerli hale getirmiş oldu.Hele rakiplerimiz konumunda olan Gümüşhane ve Hacettepe’nin rakiplerine yenilmesi ile biten maçların ardından İnegöl spor biraz nefes almış oldu.

Lig asıl şimdi başlıyor.Kalan 9 maç ve ortaya 27 puan.İnegöl spor’lu futbolcuların yapması gereken hem Bordo beyaz forma için hemde kendi kariyerleri için önündeki maçlarda görevlerini layıki ile yapmalarıdır.Önümüzdeki Çarşamba günü içerde Ankara Demir spor,bir hafta sonrasında deplasmanda Sancaktepe ile oynanacak iki maçtan alınabilecek 6 puan geleçek hesaplarının daha da sağlıklı yapılabilmesinin önünü açacaktır.

Şimdi yapılması gereken tek şey İnegöl spor için birleşmektir.Bu sezonu bitirelim  daha sonra nerede hata yapıldı sorgulamasını hep birlikte yaparız.Bir tane İnegöl spor var.Daha oynanmamış 9 maç daha var.Eğer bu şehir kenetlenir,güç birliği yaparsa her şeyin daha güzel olacağına inanıyorum.İnanalım ve bir olalım İnegöl spor’u ligde kalmasını sağlayalım.

SAYGILARIMLA



Bu yazı 5762 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
Henüz anket oluşturulmamış.
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI