gaziantep escort
Bugun...


Sadullah Organ

facebook-paylas
İNEGÖL SPOR ATEŞLE OYNUYOR...
Tarih: 15-03-2021 12:49:00 Güncelleme: 16-03-2021 08:50:00


Geçtiğimiz Pazar günü kendi sahasında gurubun son sırada yer alan takımlarından Niğde Anadolu takımına sahasında 2-0 yenilerek, kötü gidişini devam ettiren İnegöl spor’da düşme tehlikesi çok daha fazla hissedilir bir duruma gelmiş bulunuyor. Birbirini takip eden başarısız sonuçların getirdiği  patlama noktası  olarak Niğde ile  oynanan maçın ardından yaşanması, bu gidişe artık tahammül edilemeyeceğinin  göstergesi olarak görülmesi gerekİyor.

Lige farklı hedeflerle başlayan ve bugün 26 maç sonrasında farklı yerlere gelinmiş olan bu durumun  başta sorumlusu olan yönetim kurulu içinde zor günler yaşanmaya devam ediyor.

Sezon öncesinde yapılan yanlış hoca tercihleri, ardından amatör takımlarda bile oynaması çok zor olan kalitesi düşük oyuncuları transfer ederek, aradan geçen 26 maçta takım olmanın vasıflarını bir türlü yakalayamamış olan İnegöl spor’un sergilediği futbol ve aldığı kötü sonuçlar herkese adeta kahır çektirmekte.

Bağıra bağıra gelen bugünkü durum geçtiğimiz Pazar günü şehir stadında oynanan ve 2-0  yenilgi ile biten Niğde Anadolu Fk maçının sonrasında gün yüzüne çıkmış oldu. Bugüne kadar alınan başarısız sonuçlar takımın düşme endişesinin artması Niğde maçı bitimi ve sonrasında  futbolcu ile taraftar arasında yaşanan gerilim bence haftalardır gelen birikimin ürünü olduğunu söylemek istiyorum. Bir gün patlama olacaktı. Buda Niğde maçına denk geldi.

Bu filmi daha önce birkaç kez izlemiş biri olarak, durumun vahametini ortaya koyan yazıları haftalardır yazıyorum. İnegöl spor’un çıkmaza doğru gittiğini, bir an önce zaman geçirmeksizin bu gidişin önüne geçilebilmesi için bir şeyler yapılması gerektiğini anlatmaya çalıştım. 

Zamanında Bu kötü gidişi görüp önlem alması gerekenler, yanlışlarına ara transferde de yanlış eklemeleri bugünkü durumun en önemli sorumluları konumuna gelmiş oldular. Niğde yenilgisi bir anlamda kendimizle yüzleşmemizi ve işin ne kadar kötü olduğunu görülebilmesi açısından belki de hepimiz için hayırlı oldu demek gerekiyor.

Özgür Şahin ile başlayan ve kısa süren 5 maçlık hayal aleminin ardından, ikinci yarının başlaması ile birlikte geride kalan 8 maçta galibiyet yüzü görmeyip, 5 yenilgi ve 3 beraberlikle adeta tavan yaptığı başarısız bir dönemi bizlere yaşatmış olması sınıfta kaldığını göstermekte. Teknik direktör Özgür Şahin yaşanan bu başarısız dönemin zaman geçirmekten başka İnegöl spor’a hiçbir şey katmadığını hep birlikte gördük.

Bir atasözü vardır”.Taş yerinde ağırır” Herkes yapması gereken yerde işini yapacak. Bu gibi durumlar bazen hiçte beklenmeyen başarılarda getirdiği görülmüştür. İnegöl spor’da bu değişim tutmamıştır.

Ve önemli kayıplar yaşatmıştır. Ben Özgür Şahin’in işi Niğde maçına bırakmadan bu günleri görüp, daha haftalar önce şehir stadında oynanan ve beraberlikle sonuçlanan Gümüşhane maçının ardından görevinden affını istemesi gerekirdi diye düşünüyorum. Asıl bugünkü durumun sorumlusu olan yönetim kurulu 2.hocanın gönderilmesinin ardından işin kolayına kaçmayıp, bu ligi bilen ve tecrübeli doğru bir isme takımı emanet etmiş olsaydı üretecekleri bahaneler olabilirdi. Ama şu anda hiçbir bahanelerinin olduğunu düşünmüyorum.

Evet başkan Kani Ademoğlu ve yönetim kurulu üyelerinin bizim kadar üzüldüklerine inanıyorum.İyi yapaçam diye bu kadar çok üst üste hata yapılınca hele yapılan hatalar İnegöl spor değerine gölge düşürüyorsa tabiî ki herkesin iyi düşünmesini bekleyemezsiniz. Hele bu takım küme düşememeye oynuyorsa hiçte iyi niyetli düşünülemez. Bu takım bugüne kadar 26 maç oynamış, sadece 4 maç kazanmış 13 mağlubiyet,9 beraberliğin almış.

Karşılığında toplam olarak 21 puan toplayarak son yılların en başarısız dönemini bizlere yaşatılmış olan kötü bir tablo ile karşı karşımızda duruyor.

Niğde Anadolu ile oynanan maç aslında İnegöl spor için yeni bir dönemin açılmasını sağlayan bir maç oldu diyebilirim. Maça kendilerini hazırlamamış bir oyuncu topluluğunun sahadaki görüntüsü de tabiî ki beklenen gibi olmaz.16 puanla gurupta son sırada bulunan Niğde Anadolu FK karşısına 6 puanlık maçın hiçte kolay geçmeyeceğini düşünenlerdenim. Nitekim korktuğum başıma geldi. Hafta arasında maç oynadıktan sonra İnegöl’e gelen Konuk ekip, dinlenen  İnegöl spor karşısında maçın 90 dakikası içersinde  oyun planına sadık kalarak ve haddini bilerek  sahada futbolun gereklerini yerine getiren bir görüntüde oynamasının karşılığını maçı 2-0 kazanarak almasını bildi.

Maçın ilk yarısında sonuca etki etmeyen birkaç pozisyonun ardından 1-0’lık yenilgi ile biten ilk yarının ardından,ikinci yarıda ne yaptığını bilmeyen bir İnegöl spor’un bu görüntüsünden isfade etmesini bilen Niğde takımı ikinci golü bulmakta zorlanmadı.Maç 2-0’a gelince maçı çevirmek güçleşmiş oldu.

Futbolun tüm kötülüklerini sahaya yansıtmak için ellerinden gelen gayreti  ortaya koyamaya çalışan futbolcular,kazandıklarını helal olup olmadığını düşünmelerini istiyorum.Hocası ile futbolcusu ile top yekün İnegöl spor’u getirdikleri bu durumun hesabı kesinlikle kolay koya verilemeyecektir.Eğer siz önüne gelene puan kaybeden ve son sıradaki Niğde gibi takım karşısında  mazeret götürmeyen kendi sahanızda yeniliyorsanız tek kelime ile yazıklar olsun.

İnanın canımız çok sıkılıyor. İnegöl spor şu anda ateş hattında. Gerçi kurtuluş için önünde oynanmamış 10 maç daha var ama bu depresyondan nasıl kurtulacağız asıl mesele bu.Yinede umudumuzu kaybetmemiz gerekiyor.10 maç demek 30 puan demek.Altımızdaki takımlar ile puan farkı azalmış olmasına rağmen,kazanılacak bir maç bir şeylerin değişmesini sağlayacaktır.

Şu anda hiçbir sorunu çözmeyeceği için erken bir olağan üstü kongre kararını kesinlikle tasvip etmiyorum.Herkesin sezon sonunu beklemesini  öneriyorum.Niğde maçının ardından takımın başına getirilen Uşak spor’un eski teknik direktörü  Hasan Erkin Çimşir ile nasıl bir yol izleneceğini hep  birlikte görmüş olacağız.Şu anda takımın ligde kalması her şeyden çok önemli.Umarım korku bir an önce sona erer ve gelecek için İnegöl spor adına iyi şeyler düşünürüz.Allah yardımcımız olsun. Perşembe günü yine rakiplerimizden olan Ergene Velimeşe ile oynayacağımız maç umarım yeni bir dönemin başlangıcı olur.

SAYGILARIMLA



Bu yazı 5480 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
Henüz anket oluşturulmamış.
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI