gaziantep escort
Bugun...


Sadullah Organ

facebook-paylas
İNEGÖL SPOR’U PLAYOF HEYECANI SARDI
Tarih: 17-07-2020 11:57:00 Güncelleme: 17-07-2020 11:57:00


İnegöl spor’da 3 sezon sonra yeni bir playof heyecanı daha yaşanacak. Alanya’da gerçekleşmeyen 1 lige çıkma umutları bu kez Antalya’da 20-28 Temmuz tarihleri arasında oynanacak olan Pyalof  maçlarında  öncesinde heyecan  doruk noktasına ulaşmış durumda.
  Beyaz gurupta 4 Kırmızı guruptan 4 takımın önce guruptan çıkıp sonrada final oynamak  için vereceği mücadelede  İnegöl spor 3 maçını kazanması halinde yılladır hayalini kurduğu 1 lige çıkan takım olacak. Gönlümüzüzün ve kalbimizin isteği İnegöl spor’un 1 lige çıkmasıdır. Bu yol açılmıştır. Şimdi sahada aslanlar gibi mücadele edecek futbolculara ve teknik kadroya büyük iş düşmektedir. Allahın izni i bu zorlu yarışta ellerinden geleni yapacaklarına inancım tam. Ancak asıl mesele şehrin Playof’a giden takımlarına ne kadar sahip çıktığıdır. Bir kaç maske alarak bu iş olmaz. Artık herkes elini taşın altına koyma zamanının olduğunu söylemek istiyorum. Kaymakamından, belediye  başkanına,iş adamından STK’lar,Esnaf odalarından,taraftarına kadar  İnegöl spor için kenetlenme  ve  destek zamanı olduğunu söylemek istiyorum.
İnsan yaşamında özel günler vardır. Ve o günü hiçbir zaman unutmaz. İnegöl spor unutulmayacak önemli maçlar bugüne kadar oynadı. Bence tarih sayfalarında her zaman yer tutacak olan İnegölspor’un 3 kulübün birleşmesi ile 1984 yılında kurulan 3 ligde gurubunda lider olmadan şampiyon olup 2 lige çıkmasının yanı sıra Türkiye kupasında Beşiktaş’ı yenme  başarısıdır. O günler İnegölspor  Türkiye’de  spor basının Türkiye gündemini günlerce meşgul etmişti. İnegöl spor geçen 36 yılda  başka başarılar tabiî ki elde etti.Ama bu başarılar sınırlı kaldı. Ancak kuruluşundan İnegöl spor Türkiye kupası maçlarında başarılı maçlar çıkardı tamam,Hatta o zaman 1 lig yokken, 1ligin kapısından döndü.Buda güzel.Yaşananların tümünü üst üste koyduğumuz zaman  İnegöl spor şu anda olması gereken yer olan 1 ligde değil 2 ligde yer alıyor.  3 ligde şampiyon olmalar,2 ligden 1 lige çıkmak için oynanan playof maçlarında işi sonunu  getiremeyip , final maçlarında  başarısız olup,1 lig  kapısından giremediğimiz  anlar yaşandı.İşin sonu gelmemesi beraberinde  hem üzüntü hemde gerçekleşmeyen hayallerin getirdiği önemli kayıplar hepimizin hafızasında halen bugün  unutulmayan anlar olarak yer etmeye devam etmekte.
Hep deriz ya İnegöl 40 ili aşkın nufus olarak geride bırakmış bir şehir,hep derizki ihracatta  büyük bir şehir,hep deriz ki  köftesi ile,mobilyası  ile Oylatı ile,ekonomisi ile güçlü bir şehir.Ama işin gerçeğine baktığımız zaman söylediklerimle örtüşmeyen İnegöl spor’un bir türlü olması gereken yer olan 1 lige çıkamamış olmasıdır.Bugün ilçe olarak adlandırılan  Alanya süper ligde başarıdan başarıya koşuyor,Akhisar spor yıllarca süper ligde oynadı,Ziraat Türkiye kupasını müzesine götürdü.Avrupa da  Türkiye’yi temsil etti.

Düne kadar karşılıklı olarak oynadığımız Göztepe süper ligde,Hatay spor  liglerin bitimine 1 maç kala  deplasmanda kazandığı Adana spor galibiyeti ardından şampiyon olarak adını 1 lig yazdıran ilk takım oldu..Bu gibi örnekleri çoğaltmak mümkün.O zaman şuna bakmamız gerekiyor.İnegöl spor yıllardır neden aynı yerdeyiz  sorusu sorulması gerekiyor..Büyük  ilçe,3 organize sanayi bölgesine sahip büyük kentin büyük ekonomik başarılarına sahip olması  yetmiyor olacak ki İnegöl spor yıllardır hep hayali kurulan 1 lige bir türlü çıkamıyor. O zaman herkes şapkasını önünü koyup nerede eksiklik var sorusuna cevap aramaya çalışacak.

Futbol her şehir için önemli tanıtım aracı olduğunu kimse inkâr edemez.

İnegöl spor ‘un bu önemli tanıtım aracı olduğuna hepimiz hem fikiriz ama iş ne zaman desteğe geliyorsa sınırlı kalıyor.Hal böyle olunca da yerimizde yıllardır saymaya devam ediyoruz.Bursa spor gerçek yerine dönmesi için Bursa adeta ayağa kalkmış durumda.Belediyesi ile valisi ile,iş adamları ile süper lig hayali gerçekleşmesi için el ele vermiş durumdalar.Hatay spor adeta süper ligi  kucaklamak için  gün sayıyor.

İnegöl spor içinde 1 lige çıkma hayali çok yakınına gelmiş durumda. Alanya’da gerçekleşmeye 1 lige çıkma hayali Antalya7da neden gerçekleşmesin.3 maçı kazan 1 lige çık. İnegöl spor çıkan takım neden olmasın. O zaman yapılması gereken tek şey var oda şehrin İnegöl spor ayağa kalkması gerekiyor. Kaymakamı ile, belediye başkanı ile, STK ları ile iş adamları ile dernek ve odaları ile el ele vererek, ayağa kadar gelen fırsat 20-28 Temmuz tarihleri arasında oynanacak olan playof maçlarına İnegöl spor’un yanında olmak ve güçlü bir takım olarak sahaya çıkmasını sağlamak hepimizin görevi olması gerekiyor. Bu iş sadece Başkan Münür Kanar ve yönetimin üzerine yıkılmaması gerekiyor.

Madem büyük şehir’iz diyoruz  o zaman destekte sadece birkaç maske olmakla değil, çok daha fazla olması gerekiyor. Tekrar ediyorum İnegöl spor çok değil 3 maçı kazanması halinde 1 lige çıkacak.

Yürekleri büyük teknik heyet ve futbolcularımızın inancı ve büyük mücadeleleri bu işin olabileceğini  gösteriyor.20 Temmuz’da başlayıp,28 Temmuzda sona erecek olan palyof maçlarının ilkini Beyaz gurubun ikincisi olan Manisa FK ile oynayacak olan İnegöl spor’un bu maçı kazanması halinde Trabzon Hekimoğlu- Sancaktepe FK maçının galibiyle gurup  birinciliği için mücadele etme hakkı elde edecek . 3 maçta diğer gurubun birincisi ile oynanmasını beklediğimiz  1 lige çıkma final maçının heyecanı yüksek bir ortamda oynanacağı kesin. Tüm kalbimiz ve dualarımızla  sizlerle birlikte olacağımızı  belirtmek istiyorum.

Kesinlikle kolay geçmeyecek olan birbirinden zorlu maçlardan yüz akı ile çıkılması  İnegöl spor’un tarih sayfalarına yeni bir not düşülmesini sağlayacaktır. Yıllar sonra 1 ligle kucaklaşmayı fazlası ile istiyoruz.17 Temmuz Cuma günü  Antalya’ya giderek, maç gününü beklemeye başlayacak olan İnegöl spor’a cani gönülden başarılar diliyorum.Yolunuz başarılı ve açık olsun.
SAYGILARIMLA

 



Bu yazı 1808 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
Henüz anket oluşturulmamış.
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI