gaziantep escort
Bugun...


Sadullah Organ

facebook-paylas
PLAYOF RÜYASI BAŞKA BAHARA KALDI
Tarih: 04-04-2022 11:50:00 Güncelleme: 06-04-2022 09:52:00


İnegölspor kendi sahasında oynadığı maçta Bayburt Özeli idare spor ile 1-1 berabere kalarak ligdeki kalan 5 maçını formaliteye dönüştürmüş oldu.

Geçtiğimiz hafta 4 gün önce Playof gurubunda kalma şansını devam ettirmekte olan Sivas Belediyespor ile deplasmanda oynadığı maçta kötü futbola rağmen son dakikalarda bulduğu gollere rağmen sahadan 4-3’lük bir yenilgi ile ayrılan İnegölspor’8 maçlık yenilmezlik serisine bu maçta son verirken, playof şansını önemli ölçüde azaltmış oldu. Sivas yenilgisinin ardından  yine gurupta üst sıralarda bulunan Bayburt Özel idarespor ile farklı hesapların yapıldığı bir maça çıkan İnegölspor kazanması halinde azalan umut ışıklarını kalan 5 maça taşıma fırsatı bulmuş olacaktı.Çünkü Bayburt İnegöl’e 52 puanla gelmiş İnegölspor ile arasındaki puan farkı  sadece 4 olması bu maçtan alınabilecek 3 puan yeniden umutların devamı için önemli bir avantaj elde edilebilmesine imkan yaratması söz konusu idi.Hemde Sivas Belediyespor’un Niğde ile berabere kaldığı,Silahtaroğlu Van FK  sahasında Etimesgut’a yenildiği haftada aradaki puan farkı 5’e inmesi ile önemli bir avantaj elde edilecekti.

Böylesine avantaj sağlanabilecek bir fırsatı kullanamayan İnegölspor’ 4 puan önünde bulunan Bayburt Özel idaresi karşısındaki mücadelesini daha doğru bir şekilde sahaya yansıtabilseydi bugün çok daha olumlu şeyler konuşabilirdik. İnegölspor bu maçta fiziksel olarak mücadele olarak daha doğru işler yapamadı.Konuk ekip her haliyle 1 puana geldiği oynadığı futbolla ortaya koydu.Defansı sağlam tutatarak İnegölspor’un üzerine gelmesini bekledi.Bu hesapları tabiî ki tuttu.İnegölspor kontrolsüz oyunu,Bahadır,Ömer Faruk ve Yusuf,Ersel 4’lüsü boş alan bulmakta zorlanması ortaya sıkıntı veren bir oyun çıkmış oldu.Olumsuz giden bu görüntü 38 dakikada değişti.Ersel’in şık ortasında Ömer Faruk’un klasına yakışır kafa golü ile öne geçen İnegölspor bu avantajını ilk yarının sonuna kadar götürmesini bildi.

Ancak maçın ikinci yarısı çok farklı bir ortamda oynandı.48 dakikada Ömer Faruk skoru 2’ye çıkartacak çok önemli pozisyonu kaçırması,54 dakikada Emir’in şutunu kaleci Yunus Emre’nin topu kornele atarak çıkarması bence maçın kaderini belirleyen pozisyonlar olduğunu söylemek istiyorum. Çünkü Futbol’da her zaman tek gollü skorları korumak zordur. Bazı maçlarda koruyabilirsiniz. Ama Eğer bu rakip Bayburt ise işte o zaman iş zorlaşır.Bu nedenle ikinci gol için böylesine 2 önemli pozisyonu kaçırırsan,işlerde istendiği gibi gitmez.

Nitekim de öyle oldu.Evine mağlup gitmek istemeyen Bayburt Özel idare takımı kendi yarı alanından çıkıp,tehlikeli oyuncular ile İnegölspor yarı alanında görünmeye başlayan oyun görüntüsü çok geçmeden beraberlik golünü getirdi.57 dakikada İlker Sayan ile beraberlik golünü bulan Bayburt Özel idare amacına ulaşmanın getirdiği avantajı 59 dakikada 10 kişi kalmasına rağmen başarılı bir şekilde oyununu sahaya yansıtmış oldu.Notlarım içersinde yer alan 62 dakikada Bahadır’ın topunun defans tarafından çizgiden çıkarılması her ne kadar şansızlık gibi görünse de,işi bitirmen için zamanı iyi kullanmak gerekiyor.Uzun süre 1-1’lik sonuçla giden maçın skoru değişmemesinde her iki tarafın sanki beraberliğe razı olduklarını ortaya koyan görüntüsü başka gol getirmedi.İnegölspor kendi sahasında kritik bir maçta 1-1’lik skorla ayrılarak Bayburt’a playof yolunda devam etmesini sağlamış oldu.

İnegölspor için Bayburt beraberliğinin ardından lig bitmiş oldu. Bundan sonraki kalan 5 maçı prestij maçları olarak oynayacak. Şu ana kadar oynadığı 33 maçta 14 galibiyet,12 mağlubiyet ve 7 beraberlik alan İnegölspor topladığı  49 puanla gurupta 10.Sırada yer almaya devam ediyor.Ligin bitimi sonrasında bu sıralama içersinde İnegölspor’un ilk yarıya göre çok olmasa da 2 yarıyı  biraz daha puan fazlası ile kapatması söz konusu.Değişen ne olacak.Tabiki kocaman bir hiç.Formalite niteliği taşıyacak olan  birbirinden zorlu 5 maç İnegölspor’u bekliyor.

Bu hafta sonu deplasmanda Sarıyerspor ile karşılaşacak olan İnegölspor sahasında Çorum FK ile karşılaştıktan sonra, Bodrum deplasmanına gidecek. Sezonun son iç saha maçını Silahtaroğlu Vanspor ile oynayacak olan İnegölspor, sezonu Somaspor deplasmanında tamamlamış olacak.5 maçta ortaya çıkacak sonuçların kazanımı çok fazla olmayacak ama iyi bitirmekte önemli.Çıkın 5 maçı hem İnegölspor için hemde kendiniz için oynayın.   



Bu yazı 8463 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
Henüz anket oluşturulmamış.
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI