gaziantep escort
Bugun...


M.Hanefi Yıldırım

facebook-paylas
ROL ÇALMA MI? REKLAM MI?
Tarih: 28-01-2021 18:51:00 Güncelleme: 01-02-2021 19:20:00


Geçtiğimiz gün TÜGİK heyeti Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret etti.

Adettendir ziyaret eden herkes birkaç cümle ile yaşadığı yöre veya mesleği ile ilgili duygu ve düşüncelerini söyler, istek ve sıkıntılarını dile getirir.

Bu gayet doğal bir durumdur.

Bu duruma bir değer katmak, sorumlu davranış gibi sözler atfetmek bana göre reklamdan öte bir amaç taşımaz.

Cumhurbaşkanımızı ziyaretleri sırasında TÜGİK heyeti içerisin de İnegöl'den, Hakan Özdemir'de vardı.

Hakan Özdemir'in bu ziyaretle ilgili yaptığı açıklamanın bir bölümü şöyle:

 

“Sevgili İnegöl’lü  Hemşehrilerim,

Bildiğiniz üzere şehrimize uluslararası bir fuar merkezi kazandırma hayalini hep birlikte yıllardır içimizde yaşatıyoruz.

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı TÜGİK Heyeti ile ziyaretimiz esnasında bu konuda sorumluluk hisseden bir kardeşiniz olarak, zatı alilerinin talimatlarıyla sürecin hızlanması ve yıllardır süren bekleyişin daha kısa sürede sonuçlanması adına kendilerine durumu arz ettim. Sağolsunlar bu konuda Hazine ve Maliye Bakanımızla birlikte net bir irade ortaya koyarak İnegöl'e bir fuar merkezinin kazandırılması talimatını verdiler. Doğal olarak bizler de İGİAD olarak bu güzel gelişmeyi şehrimizin kamuoyuna duyurduk.

İnegöl Fuar Merkezi projesine şimdiye kadar emek veren ve bu hayalin gerçekleşmesi için mücadele eden Eski Milletvekilimiz Sayın Hüseyin Şahin'den başlamak üzere, Sayın Vekilimiz Vildan Yılmaz Gürel, Belediye Başkanımız Sayın Alper Taban, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Sayın Yavuz Uğurdağ, Mobilyacılar Odası Başkanımız Sayın Özcan Ayhan, İMOS Başkanımız Sayın Okan Gülerİnegöl'ün cefakar mobilya üreticileri ve esnafları ile şu anda isimlerini zikredemediğim tüm İnegöl sevdalılarına teşekkürü bir borç bilirim.

Bir İnegöllü olarak İnegöl'ün çıkarlarına uygun gördüğüm her konuyu ortam ve fırsatını yakaladığım her plarformda dile getirmeye devam edeceğim. Amacımız yapılan işleri inkar etmek değil mücadeleye omuz vermektir.

Ben tekrar bu projeye emek veren ayrım yapmaksızın herkese teşekkür ediyor, başlatılan süreci talimatlarıyla sonuçlandırma aşamasına getiren Sayın Cumhurbaşkanımız ve değerli kabine üyelerimize şükranlarımı sunuyorum”.

Saygılarımla

Hakan ÖZDEMİR

İGİAD Bşk.

TÜGİK Yk. Üyesi

 

Doğrusu Hakan Özdemir'in bu açıklamasını çok etik bulmadığımı söylemek isterim.

Kaldı ki bu konu ile aylardır ilgilenen Cumhurbaşkanımızı bilgilendiren ve İnegöl'de bir fuar merkezi açılması için gayret gösteren Milletvekilimiz Vildan Yılmaz Gürel'in çalışmalarını nereye koyacağız?

Bekrauntu bilinmeyen bir projeye Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Hakan Özdemir'in sözü üzerine yol verir mi, yaptım gitti der mi?

Hazırlanmış bir senaryoyu bir başkası sahneye koyarsa bunun adına rol çalma denir.

Ve hele pişmiş bir yemeği, yeri ve zamanı gelmeden servis etmek bir nevi işgüzarlıktır.

Hakan Özdemir'in, İnegöl'e döner dönmez yangından mal kaçırır gibi konu ile ilgili bir açıklama yapması, siyasi yatırımdan öte bir anlam taşımıyor.

Başta Milletvekilibelediye Başkanı, Ticaret odası başkanı ve ilgili oda başkanları ile birlikte toplantı yaparak, istişare sonucu açıklama yapsa idi, daha etik ve inandırıcı olurdu.

Hakan Özdemir yapmış olduğu açıklamanın son paragrafında projeye emek veren, ayırım yapmaksızın herkese teşekkür ediyorum diyor. Oysa bir üst paragrafta isim isim kimlere teşekkür ettiğini söylüyor.

Bu saydıkları isimler içerisinde ne gariptir ki, İnegöl'de mobilyacılığın gelişmesi ve büyümesi için çok ciddi emekleri olan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın ve eski milletvekili Sedat Kızılcıklı'nın isimleri yok.

Oysa Aktaş'ın fuar alanının büyümesinde ve bugünkü noktaya gelmesinde ki gayret ve çabaları yadsınamaz.

İnegöl'ün yetiştirdiği, büyükşehir belediye başkanlığı yapan birini görmezden gelmenin tek anlamı vardır.

Mesele üzüm yemek değil, bağcıyı dövme ihtirasıdır.

Bana göre bu işin özü;

Tamamen şov ve reklamdan başka bir anlam taşımıyor.



Bu yazı 4900 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
Henüz anket oluşturulmamış.
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI