gaziantep escort
Bugun...




facebook-paylas
ZAMANIN ULU SESLENİŞİ RAMAZAN
Tarih: 14-04-2021 11:27:00 Güncelleme: 15-04-2021 14:19:00


Nerede o eski Ramazanlar,, Ramazan şenlikleri, fuarları, panayırları… Bu Ramazan’da pandemi dolayısıyla ortaya çıkmayacak heralde yine de belli olmaz. 
Ve yine nerede o eski Ramazanlar biraz kilo verebileyim diye oruç tutamayacak insanlar pandemiden korkup bağışıklık sisteminin zayıf düşebileceğinden hiç yanaşmayacak aç kalmaya. İnsanın anlam dünyası nasıl gelişirse karşısında bulacağı  mutlaka o olur. 
Benim anlam dünyamda Ramazan ne fuar, panayır, şenlik zamanı ne de zayıflamak için sevap point bir süreçtir.  
Ramazan insan olmanın önüne serilmiş bir kırmızı halıdır. Vahyin insanın kodlarını değiştirdiğine dair inancımızın artmasına kendimizi dinlendirerek içimizden insanı bulmamıza vesile olacaktır,  bizi onunla buluşturacak, unuttuğumuz insanı karşımıza çıkaracaktır.
 
Hayata yavaşla dediğimiz o an bizim için serilen kırmızı halıda yürürken o geçiş anının ihtişamıyla doğal olarak  bizde yavaşlayacağız, kalbimizi  hatırlayacağız kalbimizin isteklerini göreceğiz neyi ne kadar istediğimizi fark edip irade terbiyesine başlayacağız,  insanın insan kılındığı o ilk ana döneceğiz yeryüzünde yaratıldığımız sürece bizi meleklerden ayıran özelliğimize, yani kendimize şefkatle bakarsak eğer en değerli olanla tekrar buluşmaya döneceğiz Ramazan ile. Çünkü unuttuk insan ''nisyan'' unutkan olan unutkan varlıktı bizlerde insanoğlu kendimizi unuttuk yemek ile içmek ile eğlenmek ile giyinmek ile kuşanmak ile içimizdeki hayvanı o kadar çok besledik ki insanı unuttuk 
 
Ramazan, kendimizi hatırlamayı kendimizi güçlendirmeyi duygu ve düşünce kat sayımızın neye ne kadar yükseldiğini derin bir anlayışı ile fark etmeyi nasip edecek inşallah. Hayata dur dedirten Ramazan'ın dur dediği şeylere ulaşabiliriz yemeye içmeye ancak Ramazan’ın gel dediği şeylere bir daha hiçbir vakit serilmiş bir kırmızı halı bulamayız, hatta ahlakı ve erdemi şimdiki zamanın viranesinden asla çıkartamayız. 
 
Dün akşam kedim Mihrap karşı evin çatısına çıkarak tüm sesiyle miyavlayarak beni pencereye çıkarttı yerde ararken karşımda bana seslenen kedim ay ışığında daha bir sevimli daha bir güzeldi. Benim için ay böyle göründü hayat genel anlamıyla insanın aciz olduğunu hatırlatır da öğretmez maalesef,  insana hatırladıklarını, bin bir tarif  ile  gerçek anlamlarıyla tanıştıracak o kırmızı halıda yürümenin tadı örneği ile herkesin Ramazan’ını tebrik ediyorum. Aceleye gerek yok janti insanın imajı bırakalım bu ay parladıkça parlasın ki kavuştuğumuz biz,  o insan da bizden memnun kalsın böylelikle bu dünyaya vahyin gölgesinde parlamaya geldiğimizin idrakini  hiç kaybetmeden yaşamaya sürdürebilelim. 


Bu yazı 1222 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
Henüz anket oluşturulmamış.
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI