gaziantep escort
Bugun...


Sadullah Organ

facebook-paylas
BU GİDİŞATIN DEĞİŞMESİ GEREKİYOR
Tarih: 07-02-2022 13:02:00 Güncelleme: 13-02-2022 16:56:00


İnegölspor’da ardı ardına yaşanan puan hovardalığı ilerleyen haftalarda çok baş ağrıtacağına benziyor.  Ligin ikinci yarısına Ankaraspor galibiyeti ile başlayarak, uzaklaştığı playof şansı için umut ışıklarını yakan İnegölspor’da geride kalan son 3 maçta yaşanan puan kayıpları sonrasında karamsar hava geri gelirken, gelecekle ilgili endişelerde arttırmış oldu. İnegölspor’un yenilmemesi gereken maçlardan biri olan Adıyaman FK ile deplasmanda her iki yarıda yenilen goller ile 2-0 kaybedilmesi ile alt sıradaki takımlardaki takımlarla arasındaki puan farkının azalması rahatsızlık vermeye başladı.  Özellikle İnegölspor’un yenebileceği rakiplerine kolay bir şekilde puan verilmesinin önüne geçilmezse geçtiğimiz sezonun bir tekrarını yaşmamız kaçınılmaz olacaktır.

Ocak ayında başlayıp 8 Şubat Salı günü sona erecek ara transfer döneminde İnegölspor’un yollarını ayırdığı oyuncuların yerine kadroya dahil edilen 4 yeni transferin gidenleri dahi arattığı bir durum söz konusu. Kesinlikle İnegölspor’un oyuncuları olamayacak nitelikte kaliteye sahip olan yeni transferler ile Kani Âdemoğlu başkanlığındaki yönetimin hatalar zincirine bir yenisini daha eklemiş oldu.  İnegölspor yönetiminin uzun lig maratonunu göz önünde bulundurarak, ara transferi çok daha iyi bir şekilde değerlendirilmesi gerekmekte idi. Bir Ankara spor maçının kazanılması ile baharın gelmediğini son olarak oynanan 3 maçta alınan 2 mağlubiyet ve bir beraberlikle görülmüş oldu.

Takımda ihtiyaca duyulan yerler belli iken,İnegölspor’a alınan 4 oyuncunun  hangi kriterlerine bakarak alındığının açıklanması gerekiyor. Gidenlerin yerini sayı olarak doldurmak için mi aldınız yoksa İnegölspor’a faydalı olurlar düşüncesi ile mi alındılar. Eğer kadroyu belli bir sayıda tutmak için bu oyuncular alındıysalar kesinlikle doğru bir iş yaptığınızı söyleyemem. Asıl burada üstünde durulması gereken şey bu kadar uzun zamandır kulübü yönetmenize rağmen, yaşanan başarısızlık ana nedeni olan transferlerdeki yanlışlarınızdır. Düşme endişesi içersinde sona  eren geçtiğimiz sezonun sanki bir tekrarı gibi bu sezonda oyuncu tercihlerindeki yanlışlarınız nedeniyle doğru bir takım kurmadığınız sıradan bir takım haline getirilen İnegölspor’u hep birlikte izlemekteyiz. Ha şunu da ilave edeyim. Teknik direktör tercihlerinde de yaptığınız yanlışlarda şu durumun yaşanmasında etken olduğunu belirtmek istiyorum.

Takım içersinde yaşanmakta olan olumsuzluklar bire bir sonuçlara etki etmekte. Ligin ikinci yarısında oynadığı 4 maçta 4 puan alıp 8 puan kaybeden İnegölspor’un oyunsal ve sonuç istikrarı olarak devamlılığı olmadığını göstermekte. Gol atma sıkıntısı, 0rta alanı yönetecek 10 numara sıkıntısı,stoper sıkıntısı  takımın oyununa bire bir etki ettiği görülmekte.1461 Trabzon’da iyi oynadık ama yenildik sözlerinin öne çıktığı maçın ardından, yine deplasmanda oynanması gereken Etimesgut belediye maçının 9 Marta ertelenmesinin ardından içerde oynanan Niğde Anadolu FK maçından mutlak galibiyet beklenen maçta 1-0 öne geçilmesine rağmen, hatalardan kaynaklanan yenilen goller ile 2-1 geriye düşülmesinin ardından son dakikalarda bulunan golle maçın 2-2 olarak bitmesinde öne çıkan önemli sıkıntı, kolay gol yeme hastalığı bu maçta da nüksetmiş altın değerinde 2 puanın avucumuzun içersinde uçup gitmesi ile önemli bir avantaj kullanılamamış oldu.

Kaybedilen 2 puanın götürüsünün çok fazla olduğu Niğde Anadolu maçının ardından Adıyaman’a yaşanan puan kaybını telafi etmek için giden İnegölspor bizleri şaşırtmayan bir sonuca imza atmış oldu. Düşme hattında bulunan Adıyaman FK kazanma adına maçı daha fazla isteyen taraf olması İnegölspor’un puan hesaplarını bozmuş oldu. İnegölspor maçın ilk yarısında ortada geçen mücadelenin son dakikasında ev sahibi Adıyaman FK Oğuzhan Öztürk ile bulduğu golle öne gecen taraf olması ikinci yarıya avantajlı başlama şansını yakalamış oldu.Bu yarıda İnegölspor beraberliği kurtarma adına özellikle Ömer Faruk Ermeç ile bulduğu net pozisyonlardan sonuç alamaması beklenen skorun gelmesinin önüne geçmiş oldu.

Maçın 74 dakikasında yeni transfer Fatih Çerlek’in topa elle müdahale  sonucu verilen penaltıyı Cengiz Akgün gole çevirmesi ile ortaya çıkan 2-0’lık skor’u değiştirmek için İnegölspor’un mücadelesi yeterli olmaması sonucu sahadan puansız ayrılan İnegölspor bu yenilgi ile 2 basamak aşağıya daha inerek 24.haftayı 28 puanla 14 sırada tamamlamış oldu. Geride kalan son 3 haftada sadece bir beraberlik alıp,2 kez yenilen İnegölspor’un yaşadığı önemli puan kayıpları sonrasında düşme hattındaki Adıyaman FK ile arasındaki puan farkı 6 ‘ya inmesi işlerin bundan sonra çok daha zorlu olacağını göstermekte.

Teknik direktör Şaban Yıldırım ve Kani Ademoğlu başkanlığındaki yönetim kurulu bu gidişatın değişmesi adına takımın maç kazanması için mutlak oturup nerede yanlış yapıldığını bulup, sahada doğruları yapan ve kazanan bir takım olgusunun yaratılması gerekiyor. Yoksa şimdiden söylüyorum. İşimiz çok zor. Eğer 8 puana sahip Niğde gibi takımı yenemiyorsak, Düşme hattında bulunan Adıyaman’a yeniliyorsak,  birbirinden zorlu takımlarla oynayacağımız maçlarda başarılı olacağımızdan endişem fazlası ile var.6 puanlık avantaja bakmadan İnegölspor’un mutlak maç kazanması gereken bir durum söz konusu. Hafta sonunda oynayacağımız Afyon maçının önemi ortada. Ya kazanacağız yada kazanacağız. Benden söylemesi.

SAYGILARIMLA



Bu yazı 8110 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
Henüz anket oluşturulmamış.
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI