gaziantep escort
Bugun...


Sadullah Organ

facebook-paylas
BU SONUÇLAR HEDEFE GÖTÜRMEZ
Tarih: 18-10-2021 16:25:00 Güncelleme: 21-10-2021 08:54:00


İnegöl spor işin neresinden tutacağını halen çözmüş değil. Her hafta farklı skorlarla karşılaşmak herkese farklı düşüncelere yöneltiyor. Afyon’da 4 gol yiyip, sonrada kendi sahanda senin altında bir takım olan Diyarbekir spor’u zar zor 1-0 yenmekle sadece günü kurtarmaya yönelik olması kısa süren bir havanın bir hafta sonra nasıl değiştiğini Tekirdağ’da oynanan Ergene Velimeşe maçında alınan yenilgi ile görülmüş oldu.

Bu maça giderken, İnegölspor’un 11 puanı ev sahibi konumundaki Ergene Velimeşe takımının sadece 1 puanı olması her iki takım arasındaki önemli farklılıkların olması maçın kazanılabileceği beklentisini arttırmıştı. Sadece Ersel Aslıyüksek’in sakatlığı tam geçmemesi nedeniyle oynatılmadığı maçta İnegöl spor ideal kadroya yakın 11 ile Ergene Velimeşe karşısında mücadele etti. Bir taraftan gurupta ilk 5’e yakınlaşmak isteyen bir İnegölspor diğer taraftan hiç maç kazanamamanın getirdiği psikolojik baskıyı üzerinden atmak için ilk galibiyetini almak isteyen Ergene Velimeşe takımı kendine göre de bir hedefinin olması maçın havasına önemli etki ettiğini düşünüyorum.

Tekirdağ Mustafa Kemal Atatürk stadında oynanan mücadelenin kazananın önemli bir 3 puana sahip olacağı maçta İnegölspor’’un kendine yakışmayan mücadelesi daha maçın başında ortaya çıkınca Ergene Velimeşe sergilediği daha istekli oyunu ile maça ortak olan taraf olması skoru çok daha önemli hale getirmiş oldu. Sahası olmadığı için Tekirdağ’da maçlarını oynamakta olan Ergene Velimeşe azda olsa bir avantaj teşkil eden bir durum olsada keat üstünde takım ağırlığının daha fazla olan taraf İnegölspor’un olduğu maçın kesin galibi görünmesi futbolcularda farklı bir özgüvenle sahada mücadele etmenin futbol’da nelerin yaşanabileceğinin en önemli göstergesi  Ergene Velimeşe maçında yaşanmış oldu.

İşini sahada iyi yapması gereken oyuncular,öncelik olarak rakibin durumuna bakmadan maçın kazanılması için mücadele etmesi gerekir. Mücadelenin ilk dakikalarında sahada oyun organizasyonu olarak daha iyi işler yapan İnegöl spor olarak görülmesi maçın kazanılacağını beklentisini arttırmasına rağmen, İnegöl spor’un golü atmasını beklerken, Ergene Velimeşe’nin daha 28 dakikada attığı gol maçın seyrini değiştirmiş oldu.

İnegöl spor’u şok eden golün ardından 31 dakikada kendisinin ceza sahasında düşürülmesi sonucu kazanılan penaltı atışını kullanan Ömer Faruk Ermeç topu kale yerine kötü bir vuruşla avuta atması önemli bir avantaj kullanılamamış olmasının ardından maçtaki ağırlığını rakibine hissettiren bir oyun koyan İnegöl spor  maçın 39 dakikasında  Mustafa Kayabaş’ın serbest atıştan  rakip kaleye gönderdiği topla buluşan  İbrahim Sürgülü vole bir vuruş sonrasında gelen beraberlik golü bir anlamda maçta yeniden başlamış oldu.

1-1 biten ilk yarının ardından maçın ikinci yarısı ilk yarıya göre pozisyon olarak beklentilerin  altında geçmesinde   Ergene Velimeşe  oyunu daha çok kendi yarı alanında kabul etmesi  karşısında İnegöl spor’un geliştirdiği ataklar sonuçsuz kaldı. İyi oynamaktan ziyade maçın kazanılmasının öneminin daha fazla olduğu maçın skorunu değiştirmek için beklentilerin fazla olduğu oyunculardan Bahadır Taşdelen’nin kaleyi bulmayan şutları, Serkan Sözmen ve Hakkı İsmet Şimşek’in yetersiz performanslarına birde gol beklediğimiz oyuncuların başında olan Ömer Faruk Ermeç’in kaçırdığı penaltının etkisinde kalması maçın havasının farklı bir yönde seyretmesi maçın gidişatına önemli etkisi olduğu kesin.

Maçta golü İnegöl spor’un bulacağı beklentisi yaşanırken,sürpriz diyebileceğimiz bir gol daha ev sahibi takım Ergene Velimeşe’den 71  dakikada gelmesi büyük bir şaşkınlığın yaşanmasına neden oldu.Bu dakikada üstünlük sayısını bulmak için rakip alanda pozisyon bulmak isteyen İnegöl spor kendi yarı alanını boş bırakmanın bedelini ağır bir şekilde ödemiş oldu.Yakup Alkan bomboş durumda kaldığı pozisyonda ceza sahasına girmeden kaleye gönderdiği topun kaleci Gökhan’nın bakışları arasında filelere gitmesi ile bambaşka bir sonuç ortaya çıkmış oldu.

Bu dakikadan sonra İnegöl spor’un beraberliği yakalama adına geliştirdiği ataklar sonucu değiştirmeye yetmeyince sahadan 2-1’lik skorla yenilgi ile ayrılarak kazanılabilecek bir maçı kaybederek,son derece önemli bir maçtan puansız dönülmesi gurupta daha iyi yerlere gelebilmenin önüne geçilmiş oldu.

Oynanan 8 maç sonrasında 11 puanda kalan İnegöl spor Ergene Velimeşe yenilgisi sonrasında gurupta 3 basamak aşağıya inerek haftayı 12.Sırada tamamlamış oldu. Yenilgi her zaman yaşanabilir, ancak asıl sorgulanması gereken güç olarak senden fazlası ile geride olan bir takıma yenilmek işin en olumsuz tarafı. Futbolcuların ve teknik heyetin şunu çok iyi bilmesi gerekir.

Futbol şehri olan İnegöl sizden başarı ve en az bir playof oynamanızı istiyor.Yenilmeniz futbol içinde olan şeyler olarak nitelendirilebilir amma  7 maçta 6 mağlubiyeti ve 1 beraberliği bulunan Ergene Velimeşe ye yeniliyorsanız o zaman eleştirmek  herkesin hakkı olduğunu düşünüyorum.Buna ‘da böyle bilin.Kendinizi affettirmek için yapmanız gereken Sakarya spor ile Cumartesi günü oynayacağınız maçı kazanmak olacaktır.Rakibin ismine bakmadan aslanlar gibi mücadele ederek,maçın sonunda kazanmış bir İnegölspor görmek istiyoruz.

SAYGILARIMLA



Bu yazı 6550 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
Henüz anket oluşturulmamış.
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI