gaziantep escort
Bugun...


Sadullah Organ

facebook-paylas
HEDEF DEĞİŞTİREN GALİBİYET
Tarih: 29-11-2021 13:15:00 Güncelleme: 01-12-2021 15:28:00


İnegöl spor’da sergilenen oyundan daha çok alınacak galibiyetlerin daha çok önemli olduğu bir dönem yaşanmakta.  İnegöl spor ‘un önce Bayburt deplasmanın da aldığı 3 puan ve son olarak Sarıyer karşısında 1-0’lık skorla kazananı olmakla kötü giden durumun düzelmesinde önemli katkı sağladığını söylemek istiyorum. Özellikle kendi sahasında kaybettikleri ile hedeflenen yolculuğun gerisinde  kalan İnegöl spor’un son iki maçta yaşanan 6 puanlık  kazanım var olan sıkıntıların yerine gelecekle ilgili umutları arttıran bir durum gelecekle ilgili hedef beklentilerini değiştirmiş oldu.

Teknik direktör Şaban Yıldırım’ın göreve gelmesinin sonrasında moral men bitik bir takımı sabırla belli bir seviyeye getirmek için ortaya koyduğu çalışmanın karşılığını son iki maçta alınması oyunsal anlamda tam olarak beklentiler sahaya yansıtılmasa da dar gibi görünen kadro içersinde yer alıp ta oynama şansı bulumamış veya çok az şans verilmiş olan Emir Özsoy,Furkan Mızrak,Yunus Emre Duyan, Yıldırım tarafından ilk 11’de oynatılmaya  başlanması, takım içersinde belli bir rekabeti beraberinde getirmiş oldu. Daha önce kendini iyi olsun veya olmasın banko oynarım şeklinde gören bazı oyuncuların bir anda kendini yedek kulübesinde bulmaları bazı şeylerin eskisi gibi olmayacağını isim değil iyi oynayanın formayı giyeceği mesajı verilmiş oldu.

Sarıyer spor ile her zaman zorlu maçlar oynandığını yaşayanlardan biri olarak,bu kez İnegöl spor’un 3 puanı fazlası ile istediği bir atmosferde oynanan maçın kazananı olmak her şeyden çok daha önemli  olan maçta haftalardır sakatlıkları nedeniyle oynamayan Ersel, Erdem riske edilmemesi adına yedek kulübesinde teknik direktör Şaban Yıldırım tarafından oturtulup, son dakikalarda oyuna alınmaları bence doğru bir düşünce idi.Son haftaların iyi isimlerinden Aykut’ta hamle oyuncusu olarak ikinci yarıya saklanması tercihlerin doğru yapıldığını gösteriyor.

Maçın başlaması ile birlikte Sarıyer spor’un hiçte kolay yenilecek bir takım olmadığını sergiledikleri mücadele ile görmüş olduk.İnegöl spor’lu oyuncuların Bayburt deplasmanında kazanılan ciddi maçın ardından bu maçı kayıpsız kapatmanın getirdiği heyecanın oyuna fazlası ile yansıması daha iyi oynama isteğinin önüne geçmiş oldu.Hal böyle olunca maçın ilk yarısı olduğu gibi ikinci yarısı da birbirlerini üstünlük sağlayamayan ortada geçen bir oyun görüntüsü içersinde oynanmış oldu.

 Aslında maçın kaderi teknik direktör Şaban Yıldırım’ın zamanında oyuncu değişiklikleri ile ortaya çıkmış oldu. Maçın 0-0 gittiği 61 dakikada düşük bir oyun görüntüsü sergiliyen İsmet Hakkı’nın yerine giren Aykut Uluç ve 70 dakikada Ömer Faruk Ermeç’in yerine oyuna giren Gülhan Üreyen’ nin yanı sıra Mustafa Kayabaş’ın yerine giren Erdem Koçal oyuna farklı bir hareketlilik getirerek maçın skoruna etki etmiş oldular. Sarıyer spor oyun önceliği olarak  gol yememeyi ön planda tutan düşüncesine ek olarak hızlı oyuncuları ile skoru değiştirme arzusu  maç bir anlamda atanın kazanacağı bir maç havasına dönüşmüş oldu.

Maçın 73 dakikada Serkan Sözmen’in soldan getirip, rakip alana ortaladığı topu önünde bulan Gürhan Üreyen oyuna girdikten 3 dakika sonra golü atıp İnegöl spor’u 1-0 öne geçirmesi 3 puanın önünü açmış oldu. İnegöl spor son dakikalarda gelen gole öne geçmenin getirdiği avantajı akıllı bir şekilde sahaya yansıtarak ardı ardına ikinci galibiyetle sahadan ayrılan taraf olması gerçektende mutluluk verici. Maçın sonrasında futbolcusundan. Teknik direktörüne, başkanından, yöneticisine, taraftarına kadar yaşanan mutluluk ve sevinç görülmeye değerdi.

İnegöl spor, Sarıyer spor karşısında aldığı 1- 0’lık  galibiyetin sonrasında  gurupta ilk 5 hedefi için umutları arttırmış oldu. Oynanan 15 maç sonrasında puanını  21 çıkartan İnegöl spor’un Sarıyer spor sonrasında  gurupta  14. Sıradan 11. Sıraya yükselmesi ile beşinci sırada bulunan  Bayburt Özel idaresi ile arasında sadece 6 puan olması bu dereden daha çok suların akacağını göstermekte.Bu hafta sonu karşılaşacağımız  Çorum FK  28 puanla gurupta 4 sırada playof mücadelesi yapan iyi bir takım.Maçın zorlu geçeceği kesin.Ancak İnegöl spor ikinci bir Bayburt başarısı bu maçta neden yeniden tekrarlanmasın. Başarmak için önce güven sonrada mücadele gerekiyor.Rakibin gücüne değil,kendi gücünle mücadele  edersen başarı neden gelmesin.İnegöl spor’a Çorum deplasmanında başarılar diliyorum.

SAYGILARIMLA  



Bu yazı 6706 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
Henüz anket oluşturulmamış.
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI