gaziantep escort
Bugun...


Sadullah Organ

facebook-paylas
İSTİKARLI OYUN YOLUMUZU BELİRLER
Tarih: 24-01-2022 10:21:00 Güncelleme: 28-01-2022 18:25:00


Futbol’da istikrar çok önemli. Eğer istikrarı sürdürme konusunda sıkıntı yaşanıyorsa o zaman hedef belirme konusunda sıkıntı yaşamak kaçınılmaz olur. İnegölspor’da iki sezondur oluşturduğu kadrolar ile bir türlü yakalayamadığı istikrarın sıkıntısı fazlası ile yaşayan bir takım konumunda. Geçtiğimiz sezonu bir iki kritik maçta elde ettiği galibiyetler sonrasında ligde kalarak, ikinci ligdeki hayatına devam etmiş oldu. Birçok dersler çıkartılması gereken bir sezonun ardında daha iyi işler yapması gereken yönetim yine oyuncu seçimlerinde yanlışlıklar yaparak, ortaya istikrarsız bir takım çıkmış oldu. Hal böyle olunca bu sezon için konulan playof hedefi erken bir şekilde hayale dönüşmesi, alt sıralardaki takımlara yakın bir yerde lige devam ediliyor olması gelecek ile ilgili yapılan hesapların hiçbiri tutmamış oldu.

Bu görüntüde olan bir İnegölspor’un belli bir başarıya ulaşması mümkün kılmamakta. Ligin ilk yarısını beklentilerin altında tamamlayan İnegölspor için tek teselli kaynağı alt sıralardaki takımların yaşamış oldukları puan kayıpları nefes almasına imkân yaratmış oldu. İlk yarıda İçerde oynanan 10 maçta 3 galibiyet,2 beraberlik ve 5 yenilginin karşılığında alınan11 puana karşılık deplasmanda kazanılan Çorum FK ve Bayburt maçlarının getirmiş olduğu avantajla deplasman maçlarında toplanan 13 puan ile devre arasına 24 puanla girilmesinde önemli rol oynamış oldu. Görülen şu ki İnegölspor devre arasına biraz olsun daha rahat girdiyse deplasmanda alınan 3 puanlık farkın etkisi olduğunu söylemek mümkün.

Ligin ikinci yarısına Ankaraspor galibiyeti ile başlayan İnegölspor’un düşme hattı ile aradaki puan farkının açılmasına neden oldu. Bence sezonun en iyi iç saha maçlarından birini Ankaraspor karşısında oynayan İnegölspor ikinci devreye gurubun iyi takımlarından birini yenerek başlaması bu yarı için umut veren bir görüntü ortaya çıkmış oldu. Takımın almış olduğu galibiyetten dolayı hepimiz alkışlamış ve mutlu olduğumuz bir maç oynanmış oldu. Ankaraspor maçının hemen bir hafta sonrasında gidilen Trabzon deplasmanında iyi bir sonuç elde edileceği beklentisi artmış oldu.1461 Trabzon FK’de yaşanan teknik direktör değişimi etkisi, gurupta ikinci sırada olmasına rağmen sürpriz yenilgiler alan bir takım olması  İnegölspor’ unda sürpriz yapacağını beklemekte idik.Yeni transferlerden Fatih Cerlek ve Kadir Salih’in ilk 11 ‘de başladığı maçın daha 25 saniyesinde yenilen gol rakibin moralli başlamasına neden oldu.Adeta maça 1-0 başlayan 1461 Trabzon FK öncelik olarak skoru korumaya yönelik bir oyun sergilemesi,daha iyi bir mücadele ortaya koyan İnegölspor’a beraberlik şansı tanımamış oldular.

Maçın ilk yarısında İnegölspor Furkan, Ömer Faruk, Bahadır ve Serkan ile bulunan pozisyonlardan sonuç çıkmayınca soyunma odasına 1-0 yenilgi ile gidilmiş oldu. Maçın ikinci yarısında da İnegölspor maçın skorunu değiştirmeye yönelik mücadelesi devam etti. Nitekim maçın 77 dakikasında Samet zoru başararak kale dibinde topu rakip filelere göndermesi yerine avuta atarak bence maçın kaderine etki etti diyebilirim.79 dakikada yeni transfer Yılmazcan’ın ceza sahası içersinde kötü bir vuruşla topu avuta atması ile maçın sonucu ortaya çıkmış oldu.İnegölspor mücadele anlamında iyi işler yaptığı 1461 Trabzon FK karşısında en az 1 puan alması gerekiyordu.Ama futbolda atmak önemli.Bunu başaramıyorsan yediğin tek golle sahadan yenik ayrılarak bunca emeğin boşa gitmesine neden olan bir sonuç elde edilmiş olur.

İnegölspor’un yenildiği haftada alt sıraları ilgilendiren maçlarda Ergene Velimeşe’nin deplasmanda Çorum FK yenmesi, Sarıyerspor’un gurubun yenilgisiz lideri olan Sakaryaspor’u farklı bir skorla yenmesi, Turgutluspor’un Bayburt ile deplasmanda berabere kalmış olması, Maraş’ın haftayı 1 puanla kapatması sonucu alt sıralarda her şeyin her an değişebileceğini alınan sonuçlar ile görülmüş oldu. Evet İnegölspor şu anda 9 puanlık bir farkı elinde bulundurması biraz rahatlatıyor olsada, önümüzde 17 maç daha olduğunu göz önünde bulundurulursa 3 puanlık sistemde her şeyin çok kısa sürede değişebileceğini, bu nedenle İnegölspor’un elindeki puan farkını koruması ve önüne sağlıklı bakabilmesi için işi şimdiden sıkı tutması gerekiyor. Bu nedenle ligin ilk yarısında bize kendi sahamızda ilk yenilgiyi tattıran Etimesgut Belediyesi ile Çarşamba günü deplasmanda oynayacağımız maçın önemini anlatmama bile gerek yok. Ligin ikinci yarısında oynadığı 2 maçtan 4 puan çıkartan Etimesgut Belediyesi iyi bir takım olduğu kesin. İnegölspor Ankaraspor maçında sergilediği oyunu bu maçta tekrarlaması halinde iyi bir sonuçla dönüleceği umudunu taşımaktayım. Önce Etimesgut sonrada Pazar günü içerde oynayacağımız Niğde Anadolu maçlarından alınacak sonuçların yol haritasının belirlenmesi açısından önemli olduğunu söylemek istiyorum. Şimdi önce Etimesgut ile Çarşamba günü oynayacağımız maça bakmamız gerekiyor.28 puanla bir basamak üstümüzde olan Etimesgut karşısında hem ilk yarıda alınan yenilginin rövanşını almak hemde maçın kazanılması ile morallerin tazelenmesine sağlayacak deplasman zaferi herkesi fazlası ile memnun edecektir.

SAGILARIMLA       



Bu yazı 8212 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
Henüz anket oluşturulmamış.
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI