gaziantep escort
Bugun...


Sadullah Organ

facebook-paylas
SAKARYA’DA İNEGÖLSPOR RÜZGÂRI ESTİ
Tarih: 28-02-2022 13:54:00 Güncelleme: 28-02-2022 21:06:00


Aman nazar değmesin. İnegölspor’da işler iyi gitmeye devam ediyor. Son 4 maçta rakiplerinin puan hevesini adeta kursağında bırakan İnegölspor sırasıyla Afjet Afyon, ardından Diyabekir, Ergene Velimeşe takımlarını yenerek 3 galibiyeti ardına alırken, son maçta sezonun en farklı yenilgisini tattıran lider Sakaryaspor’a adeta futbol dersi vermiş oldu. Maçın 2-2 bitmesi bunun en önemli göstergesi olduğunu söylemek istiyorum.

Hafta arasında oynanan maçlarda Sakaryaspor deplasmanda en yakın takipçisi konumundaki deplasmanda 1461 Trabzon FK yenerek liderlik konusunda önemli bir avantaj elde etmenin getirdiği moralle kendi evinde 17500 taraftarını arkasına alarak İnegölspor’un karşısına maçı rahatlıkla kazanacağı  düşüncesi tutmamış oldu.Futbol’da özel denebilecek maçlardan biri olan Sakaryaspor İnegölspor karşılaşması için  idea oynayanların hemen hemen yüzde  yüzü bu maçı ev sahibi kazanır diye yazmışlardır.Ama futbol süprizler oyunu.Her an herşey yaşanabilir.Kaybedecek bir şeyi olmadığını  bilerek maça çıkan İnegölspor,rakibin gücüne  ve  türbinlerin tıklım tıklım olduğuna bakmadan  kendi gücünü sahaya yansıtarak verdiği mücadele gerçektende alkışlanacak cinstendi.

Teknik direktör Şaban Yıldırım Sakaryaspor’un oyun planını iyi ezberlemiş olacak ki oyuncularda sahada aynen uygulayınca  her şey İnegölspor’un arzu ettiği gibi seyretti.Nitekim daha maçın 8 dakikasında  orta alana yakın bir yerden aldığı topla ceza sahasında giren Ersel Aslıyüksek’in attığı golle  1-0 öne geçen taraf olması maçın kalan bölümünün ev sahibi adına çok zorlu geçeceğinin ip uçlarını vermiş oldu.İnegölspor’un attığı golle adeta şok geçiren ev sahibi takım Sakaryaspor bir an önce beraberlik sayısını bulmak isterken,bu kez 28 dakikada sahneye Ömer Faruk Ermeç çıktı.Ceza sahasında  topla buluşan Ermeç kendine yakışan klas bir gol atması ile herkes neler oluyor diye birbirine soran bir durum ortaya çıkış oldu.Daha maçın 28 dakikasında 2-0 gibi önemli skorla öne geçen tarafın İnegölspor’un olması farklı bir günün yaşanacağının görüntüsü ortaya çıkmış oldu.

Bu gollerin ardından Ömer Faruk ve Bahadır Taşdelen ile girilen iki önemli pozisyonun kaçması İnegölspor adına şansızlık ev sahibi Sakaryaspor açısından şanslı anlardı. Maçın ilerleyen dakikalarında maçı istediği gibi  başarılı bir şekilde götüren İnegölspor devre arasında bu skorla gitmenin hesaplarını yaparken,39 dakikada tartışmalı bir penaltı ile durumun 2-1 gelmesi Sakaryaspor’u ikinci yarıya umutlu başlamasına neden oldu. Sakaryaspor seyircisinin desteği ile skoru değiştirme adına baskılı bir oyun sergilemesi neden oldu. İkinci 45 dakikada İnegölspor önde olmanın getirdiği avantajı koruma adına  sahada başarılı bir mücadele ortaya koymasına rağmen, ev sahibi Sakaryaspor skoru değiştirme adına arttırdığı baskının karşılığını 64  dakikada Ümit Kurt ile bulduğu beraberlik golü ile almasını bildi.

Bu gibi maçlarda yenilmemekte büyük bir başarıdır. İnegölspor yenilmemek ve çok değerli 1 puanı almak için defansı sağlama alıp, orta alanı güçlü tutup, Ömer Faruk Ermeç’i 3 bölgede tutarak maçın kalan bölümünü başarı ile tamamlamasını bildiler. Maçın sonunda ortaya çıkan 2-2’lik skorun İnegölspor’un zorluğu yüksek deplasman maçından 1 puanla dönmesi son derece anlamlı olduğunu düşünüyorum. Her zaman İnegölspor karşısında maç kazanma üstünlüğünü elinde bulunduran Sakaryaspor’la kendi evinde 17500 seyircisine rağmen 2-2 kalması bence alkışlanacak önemli bir başarı olarak görüyorum.

Sezonun en başarılı dönemini yaşamakta olan İnegölspor’un son 4 maçta 3 galibiyet ve 1 beraberlik alması  ile ortaya çıkan görüntü memnuniyet verici olsada,playof hedefinin uzağında kalmış olmakta insana üzüntü veriyor.Yapacak bir şey yok.İnegölspor şu anda 38 puanla gurupta 10.Sırada.Altla bağı büyük ölçüde olmayan İnegölspor’un kalan 11 maçta alacağı başarılı sonuçlar daha da üst sıralarda kendine yer bulmasını sağlayacaktır.

Bu hafta sonu kendi sahasında Şampiyonluk adayı 1461 Trabzon FK yenen Turgutluspor ile karşılaşacak olan İnegölspor hem ilk maçın rövanşını almak hemde 4 maçlık yenilmezlik serisini 5 maça çıkartmak için mutlak maçı kazanması gerekiyor.Cumartesi günü oynanacak maçta İnegölspor’a verilecek destek maçın gidişatına önemli etki edecektir.Lider Sakaryaspor deplasman beraberliğinin ardından Turgutluspor karşısında alınacak galibiyetin şehre yakışacağını söyleyebilirim.Bu önemli karşılaşmada birlikte olmak ümidiyle kalın sağlıcakla.

SAYGILARIMLA



Bu yazı 8019 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
Henüz anket oluşturulmamış.
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI