gaziantep escort
Bugun...


Sadullah Organ

facebook-paylas
RAKİP OYNADI BİZ 1 PUANI ALDIK
Tarih: 06-09-2021 20:59:00 Güncelleme: 08-09-2021 19:13:00


İnegöl spor yenilenmiş kadrosu ile 2021-2022 sezonun ilk lig haftasında deplasmanda oynadığı Ankara spor karşısında mucize diyebileceğimiz 1 puanı alması zorlu maçtan 1 puanla dönen taraf olması işin sevindirici boyutu. Ancak takımın bu maçta hazır olmayan görüntüsü insanı ister istemez düşünmeye ittiğini söylemek istiyorum.

Transfer döneminde kadroya dahil edilen oyuncuların kalite standartlarında,geçtiğimiz sezona göre daha yüksek olması ile beklentilerin artmasına neden olan bu durumun ilerleyen haftalara nasıl yansıyacağını çok daha net bir şekilde görmüş olacağız.Ancak ligin ilk hafta maçında kendimizi görmemiz açısından Ankara spor maçı son derece önemli olduğunu söylemek istiyorum.Geçtiğimiz sezondan sadece kaleci Gökhan Siverek’in yer aldığı Ankara spor karşısındaki ilk 11’in özellikle maçın ilk 45 dakikasındaki dağınık görüntüsü erken bir uyarı olarak görmek gerekiyor.

Maçın başlaması ile birlikte yaşanan görüntünün olumsuz yönlerinin çok fazla göze batması,ev sahibi takım Ankara spor’un futbol olarak,oyunsal olarak daha iyi olan taraf olması maçın hemen hemen tamamında topun İnegöl spor yarı alanında oynanması ortaya çok daha fazla net pozisyonların görülmesine neden oldu.Kaliteli oyunculara sahip Ankara spor düşmüş olduğu 1 lige yeniden dönüş yapmak için İnegöl spor karşısındaki mücadelesini hayranlıkla izledim.

Daha maçın başından itibaren üstünlüklerini kabul ettiren bir futbol sergileyen Ankara spor’un dalga dalga gelen ataklarını geçiştirmek önce şansımızla sonrada kaleci Gökhan Siverek’in  başarılı oyunu ön plana çıkınca ortaya çıkabilecek farklı sonucun önüne geçilmiş oldu.

Maçın daha 10 ve 21 dakikada Erdem Çetinkaya’nın ve 12 dakikada Eren Keleş’ 38 dakikada Mehmet Yiğit’in son derece kritik önemli pozisyonları kaleci Gökhan’ın gole izin vermeyen başarılı kurtarışları maçın daha ilk yarıda farklı bir sonucun ortaya çıkmasının önüne gecen isim oldu.Maçın 42 dakikasında Erdem Çetinkaya’nın ortasında Erdal Öztürk’ün golü ile Ankara spor 1-0’lık avantajlı skorla soyunma odasına giden taraf olması kesinlikle sürpriz değildi.

Ev sahibi takım en az 6 net pozisyona girmesi karşısında oyunsal anlamda ne yaptığını bilmeyen oyuncuların çoğunlukta olduğu İnegöl spor’da  yorgun ve aynı zamanda  hazır olmayan futbolcu topluluğunun var olması ortaya çıkan skorun bir anlamda habercisi idi.Bu yarıda sahada direnen önce kaleci Gökhan Siverek,Ersel Altıparmak,kaptan Türker Topbaş ve 4 isim olarakta İbrahim Sürgülü  sahada öne çıkan iyi isimler oldular.

İnsanı endişeye iten ilk yarının bitimi sonrasında soyunma odasında teknik direktör Hasan Erkin Şimşir futbolcuların sergiledikleri oyunun olumsuzluğundan duyduğu rahatsızlığı kendilerine dile getirmiş olacak ki maçın ikinci yarısının ilk dakikalarında daha cesur futbol oynayan bir İnegöl spor’u sahada görmek hepimize umut vermiş oldu.Oyuna ikinci yarının başında sahada hiçbir varlık gösteremeyen Ali Kılıç ve Mustafa Kayabaş çıkarılıp,yerlerine Ömer Faruk Ermeç ile Selimcan Temel’in girmeleri azda olsa bir farklılık getirdi.

İlk yarıda net diyebileceğimiz bir pozisyonu dahi bulamayan İnegöl spor 48 dakikada Serkan Sözmen’in kornerlinde ileriye çıkan stoper İbrahim Sürgülü nefis bir kafa vuruşu ile kalabalık oyuncu topluluğu arasından topu filelere göndermesi ile yakalanan 1-1’lik skor bize umut rakibe ise tedirginlik getirdi. Bir anda ortaya çıkan beraberlik sayısının ardından İnegöl spor ilk yarıya göre daha ne yaptığını bilen bir görüntüde oynadı.

53 dakikada İnegöl spor Ömer Faruk Ermeç ile bulduğu golün ospayit gerekçesi ile geçersiz sayılması tartışma götürse de sonuç değişmemiş oldu. Maçın ikinci yarısında ortaya çıkan skora razı olmayan bir görüntüde oynayan Ankara spor’un üstünlük sayısı bulmak için 58 dakikada Eren Keleş ve 73 dakikada Mehmet Yiğit’in şutlarını günün en başarılı ismi Gökhan Siverek tarafından engellemesi maçın 1-1 kalmasında önemli rol oynadı.İnegöl spor sadece 3 kornel de kaldığı maçta rakibi rahatsız edecek bir mücadele ortaya koyamasa da futbolda bazı süprizler yaşanır diye hep söylenirya İnegöl spor’da güçlü rakibi karşısında altın değerinde 1 puanı alarak İnegöl’e dönen taraf oldu.

Şans her zaman gülmez.Bu nedenle bu takımın 3 veya 4 oyuncunun iyi olması ile maç kazanılamayacağını söylememe bile gerek yok.Bu sezon İnegöl spor’a kaliteli oldukları için katılan yeni isimlerin mutlaka ama mutlaka form grafiklerini arttırmaları ile arzu edilen ilk 5 hedefine ulaşılması yolunda sağlıklı bir yol kat edileceğine inanıyorum.

Ankara spor takımın kendini görebilmesi için ayna oluşturduğunu,teknik direktör Hasan Erkin Şimşir’de takımın daha iyi futbol oynaması için daha fazla bu işin üzerinde durması gerekiyor.Cumartesi günü gurubun güçlü takımı Hekimoğlu Trabzon ile oynayacağımız maçın kazanılması için yapılması gereken şey tüm oyuncuların kendi kalitelerine ulaşılmasını sağlayacak çalışma ortaya koymaları gerekiyor.

Ankara spor maçı ilk maç olması açısından vede alınan 1 puanın değerini göz önünde tutarak çokta fazla derine inmemek gerekiyor.Esas olan İnegöl spor’un üst üste kendi sahasında oynayacağı önce Hekimoğlu Trabzon ve Etimesgut Bld maçlarından başarı ile çıkarak kendi yolunu belirlemesi için önemli maçlar olarak görüyorum.Cumartesi günü şehir stadında oynanacak Hekimoğlu Trabzon maçında buluşmak dileklerimle

SAYGILARIMLA  



Bu yazı 5590 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
Henüz anket oluşturulmamış.
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI