gaziantep escort
Bugun...


Sadullah Organ

facebook-paylas
KAFA KARIŞTIRAN MAĞLUBİYET
Tarih: 20-09-2021 11:07:00 Güncelleme: 22-09-2021 11:59:00


Bu ligin iyileri olarak İnegöl spor’a transfer edilen 16 oyuncu ile sezona farklı bir düşünce ile başlanmasına neden olmuş ligin sonunda ilk 5 hedefine ulaşılmış bir başarı beklentisi ile çıkılan yolda geride kalan 3 maçta iki beraberlik ve bir yenilgi alınmış olması kafaları karıştırmış oldu. Son olarak oynanan Etimesgut belediye karşısında alınan 2-0’lık yenilgi skordan daha önce oynanan oyun  yol daha yakınken sorgulanması gerekiyor.

Ankara spor deplasmanın da oynanan kötü futbola rağmen alınan 1 puan başlangıç açısından iyi olarak görülmüştü. Ardından fikstür gereği Hekimoğlu Trabzon ve Etimesgut Belediye maçlarının içerde oynanmasının getirdiği avantaj kullanılarak alınabilecek 6 puan İnegöl spor’u zirveye taşıması için bir şans ayağına kadar gelmişti. Hekimoğlu ile oynanan maçta taraftar avantajı ile birlikte sergilenen futbol galibiyet getirmese de gelecek haftalar için umut vermesi açısından önemli idi.

Hekimoğlu maçının ardından tüm gözler Etimesgut Belediye maçına dönmüş oldu.İki maçta alınan 2 puanın ardından bu maçta alınacak 3 puanın yolun başında olmamız nedeniyle fazlası ile iyi gelecekti.Takımın tek forveti konusundaki olan Ömer Faruk Ermeç’in Hekimoğlu maçı öncesinde yapılan testinin Pozitif çıkması sonucu oynamamasının getirdiği sorun önce Ersel Aslıyüksek,sonrada Gürhan Üreyen ile her iki maçta da çözülememesi ister istemez iki maçta da gol  atamamanın getirdiği olumsuzluk bire bir skorlara yansımış oldu.Futbol’un mayası goldür.Eğer gol atamıyorsan iyi oynasan da sonuca etki etmiyor.Evet Hekimoğlu karşısında iyi oynadık diyoruz ama gol atamadığımız için  2 puan kaybedip 1 puana yetinmek zorunda kalıyorsunuz.Yönetimin transfer döneminde bence en önemli hatalarından biri,geçtiğimiz sezonlarda en büyük sıkıntıyı yaşamış olduğumuz ve  adeta  hastalık haline gelmiş olan  forvet hattına Ömer Faruk’un yanına daha iyi bir forvet alınmamış olmasıdır.

Bu işin ikinci forvet olarak görülen Gürhan Üreyen’ ile gidilebileceğinin yanılgısına düşmüş olmalarıdır.Diğer bölgelerde de transfer hataları var ama asıl olan en önemli bölge olan forvet hattındaki sıkıntı bu sezonda başamızı önemli derecede ağrıtacağı görünüyor.

Hal böyle olunca teknik direktör Hasan Erkin Şimşir şapkadan tavşan çıkarmaya çalışıyor. Geride kalan 3 maçta atılan tek gol’ün defans oyuncusu İbrahim Sürgülü tarafından atıldığını göz önünde bulundurursak, ne Ersel Aslıyüksek nede Gürhan Üreyen bu takımın forvetleri olmadığı ortaya çıkıyor. Ömer Faruk Ermeç’in bir an önce oynaması ve takımın skoruna etki etmesini beklemek gibi bir zorunluluk söz konusu.

Hekimoğlu karşısında iyi oynadık maçta pozisyonlar bulduk ama atamadık.1 puanda gol atamadığın zaman iyi demek gerekiyor. Bu maçın bir anlamda telafi olarak görülen, alınacak 3 puanla guruptaki sıralamada daha iyi noktalara geleceği beklentisi içersinde olduğumuz İnegöl spor’un Etimesgut belediye karşısındaki oyun hepimizi şoke etti diyebilirim.

Bir hafta önce yüreklere su serpen bir oyun bir hafta sonra kafalardaki soru işaretlerini arttıran bir oyun. Ne oldu da İnegöl spor Etimesgut belediye karşısında değişime uğrayan görüntüsü ile rakibe ben oynamıyorum, sen oyna ve 2 gol at dedirten bir görüntü sergiledi inanın şaşkınlık içersindeyim.

Maçın başlaması ile birlikte aslında maçın nasıl biteceğinin görüntüsünü vermişti.İnegöl spor sahada ne yaptığını bilmeyen oyun tarzı karşısında konuk ekip Etimesgut belediye  ilk dakikalardaki baskısı,4 oyuncu ile İnegöl spor yarı alanında çoğalıp gol arayan taraf olmasına karşılık vermekte zorlanan bir İnegöl spor’u görmek gerçektende rahatsızlık veren bir durum ortaya çıkmış oldu.

Bu olumsuz görüntü maçın ilk 45 dakikasına kadar sürdü.21 ve 29 dakikalarda Etimesgut’un bulduğu iki önemli pozisyonun sonuca yansımaması bizim adımıza şanstı.Hiçbir varlık gösteremeden golsüz sona eren ilk yarının ardından devre arasında soyunma odasında mutlaka ilk yarının rahatsızlık veren görüntüsü değerlendirilmiş olacak ki maçın ikinci yarısının ilk dakikalarında sahada ilk yarıya göre daha istekli bir İnegöl spor görmek bizi maçın gidişatı ile ilgili umutlandırmış oldu.

Etimesgut İnegöl spor’un oyuna  kendi yarı alanında oyunu kabul ettiren bir görüntü sergilemek zorunda kaldı.49 ve 66 dakikalarda  Aykut ile girilen iki pozisyondan sonuç çıkmaması maçın seyrini değiştirmiş oldu.Aslında bu dakikadan sonra herşey birden bire değişti.Yapılan oyuncu değişimlerine rağmen,kısa süren üstünlüğün ardından sahada daha iyi oynayan ve galibiyeti isteyen taraf Etimesgut Belediye takımı vardı.Maçın ilk yarısında olduğu gibi bu yarıda da defansta yaşanan zafiyetler Etimesgut Belediye takımına önemli avantaj sağladı.

Nitekim maçın 69 dakikasında defansın inanılmaz hatasından önce Turan Yılmaz,sonrada 90+2 dakikada Engin Bekdemir’in attığı gollerin ardından ortaya çıkan 2-0’lık skor,daha iyi oynayan ve gol atmasını bilen Etimesgut Belediye’nin hakkı olduğunu düşünüyorum.Bu şok yenilgi ile birlikte 3 maçta hemde kendi sahamızda yenilgi ile tanışmak iste istemez acaba geçtiğimiz sezonu tekrar mı yaşayacağız sorusunu sormamıza neden oldu.İnegöl spor’a yakışmayan bu yenilgi mutlaka masaya yatırılmalıdır.

Kim bu forma için oynayacaksa onla devam edilmelidir.Elin adamı gelecek seni rahatlıkla yenip gidecek.Bu durumu hiç kimse kabul etmez.Daha yolun başındayız.3 maçta her şey ortaya çıktı.Ne yapılması gerekiyorsa o yapılacak.Bu takım mutlaka başarılı olmak zorundadır.Bu hafta sonu deplasmanda oynanacak olan Niğde Anadolu maçı umarım yeni bir başlangıcı olur ve önümüzü görme açısından kazanılması gerekiyor.

SAYGILARIMLA



Bu yazı 5762 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
Henüz anket oluşturulmamış.
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI