gaziantep escort
Bugun...


Sadullah Organ

facebook-paylas
KAZANMAK İÇİN BU MÜCADELE YETMEZ...!
Tarih: 05-10-2020 11:40:00 Güncelleme: 06-10-2020 01:47:00


Yeni sezonun şu ana kadar oynanan 3 maçta sahasında iki beraberlik deplasmanda ise bir yenilgi alan İnegöl spor’da takım olma sorunu halen bir türlü giderilmiş değil. Bunun en güzel örneğini Gümüşhane deplasmanında ve geçtiğimiz Pazar günü sahamızda oynadığımız Sarıyer maçında görmüş olduk.Yaşanan önemli puan kayıpları ardından 4 hafta maçında deplasmanda Lider Manisa FK ile Cumartesi günü zorlu bir maça çıkacak olan İnegöl spor’u zorlu bir 90 dakika beklemekte.

Zonguldak kömür aş ile oynanan maç ilk hafta olması nedeniyle alınan beraberliği normal görüyorum. Gümüşhane deplasmanında iyi oynadık, pozisyonları biz kaçırdık, ama rakibin bir pozisyonuna yenildik sözlerine futbolda olabilecekleri düşünerek tamam dedik. Gelelim Sarıyer spor ile kendi sahamızda oynadığımız maça.

Rakip geçtiğimiz yılki sükseli kadrosunu yitirmiş, bir iki oyuncusunu tutarak bu sezon İnegöl spor gibi kadrosunu yeni oyuncular ile tamamlamış. Aman aman bu futbolcu önemli diyeceğimiz sahada göremedi.

Eğer söylenecekse Yılların oyuncusu İlyas Çakmak, tecrübeli isim kaleci Ali Türkan, ve oyuna ikinci yarıda giren eski Beşiktaşlı Adem Koçak, birde bizde bir zamanlar oynayan Okan Deniz, benim gibi sizlerde bu oyuncuları izleyenler sergiledikleri futbola kaç puan verirsiniz desem 1 puandan fazlasını vermesiniz.

Rakibin diğer oyuncuların ayarları bizim oyuncularımızdan hiçte farklı değil. Yani Pazar günü izlediğimiz iki takımda vasatın üstüne çıkmayan bir oyun ortaya koydular. Böyle bir mücadelede ortaya çıkan sonuca da çok şaşırmamak gerekiyor.

İnegöl spor’un ileride çok arayacağı bu puanların uçup gitmesinde en önemli etken,bu sezon kadroya dahil edilen isimlerin halen İnegöl spor formasını giydiklerinin farkında olmadıklarıdır.Halen sanki rüyada imişler gibi top oynuyorlar.Sarıyer karışsında sahaya çıkan ilk 11’de yer alan isimlerden Gökhan Civelek,Metin Yüksel,Abdülkadir Kuzey,Caner Şaşmaz,Ali Aydemir,Fatih Çıplak’ın oyuna ne kadar katkıları oldu diye soracak olursak onlarda 1 puan barajından yukarıya çıkamadılar.

Sahada yer alan alt yapı patentli oyuncularımız Gökhan Kurumu,Ahmet Hakan Şahin,Emir Özsoy,Selimcan Temel’de yeni gelen oyunculardan farklı bir görüntü çizmediler.Birbirleriyle denk görüntü sergileyen oyuncuların olduğu bir takımda maçta kazanmanın kolay olmadığını Sarıyer karşısında görmüş olduk.

Maçan ilk 30 dakikasında sahada Sarıyer’e göre daha iyi organize olmaya çalışan bir İnegöl spor’un sahada olması maçı kazanacağımız izlenimini edinmiştik.Maçın 30  dakikasında Ahmet Hakan Şahin ile bulunan gol rakipten daha fazla oynamanın karşılığı oldu.İnegöl spor’un yakaladığı 1-0’lık üstünlük sayısının yarattığı moral artısı skorun daha farklı olacağını beklerken,roller birden bire değişmiş oldu.

Konuk ekip Sarıyer spor,skora yaslanan İnegöl spor’un kendi yarı alanında daha fazla kalmasının cezasını 37 dakikada defansın adeta bomboş bıraktığı Mehmet Bilir’in kale dibinde filelerimize gönderdiği topla ortaya çıkan 1-1’lik skor sonrasında yeniden başa dönülmüş oldu.Orta alandaki oyun kurma sıkıntısı,ilerde oynayan Ahemte Hakan Şahin ve Abdülkadir Kuzey’in rakip takım defans oyuncuları arasında sıkıntılı anlar yaşaması oyunun farklı bir boyutta oynanmasına neden oldu.Ali Aydemir,Metin Yüksel’in zaman zaman ileriye çıkışları oyuna çok fazla bir şey katmadı.

Bizim gibi oyunu seyretmeyi bu maçta da sürdüren teknik direktör Osman Özdemir  1 puanlık yönetimi ile  maçı tamamladı diyebilirim.Rakip takım 5 oyuncu değiştirme hakkını kullanırken,Osman Özdemir 70 dakikadan sonra 3 oyuncun kullanması kulübedeki oyuncuların yetersiz görmesinden kaynaklandığını  düşünüyorum.Giren 3 oyuncuda sadece yorulanların yerini doldurmak için girdiler.Sahada ne yaptılar kocaman bir hiç.

İşin özeti şu: Geride kalan 3 maçta İnegöl spor’un oynadığı rakiplerine bakılacak olursa şu anda 9 puan veya en düşüğü 7 puan olması gerekiyordu. Var olan iki puan kesinlikle yeterli değildir.Sahanda maç kazanamıyorsan deplasmanda  kazanmak sadece çok zordur.Sadece sürpriz olursa puan veya puanlar çıkarabilirsin.Bu nedenle 1 maçın değil şu ana kadar oynanan 3 maçın anilizini çok iyi yapmak gerekiyor.

Sahadaki sıkıntıların bir an önce giderilmesi ve takım olma yolunda adımlar atılması gerekiyor.Takımın her kademesinde önemli sıkıntıların bir an önce aşılması gerekiyor.Zaman git gide daralıyor.Artık maç kazanma zamanını geldiğini söylemek istiyorum.

Önemli avantajları kaybettiğimiz 3 maçın sonrasında  zorlu bir maç İnegöl spor’u bekliyor. Güçlü kadrosu ile oynadığı 3 maçı da kazanarak  9 puanla gurupta lider konumda olan Manisa FK  ile oynanacak maçın zorluğu ortada.

Kimse yenilmez değildir.Geçtiğimiz sezon kendi evinde yendiğimiz Manisa FK. Niye bir sürpriz daha yaşatmayalım. Ancak şu anki futbolla Manisa FK takımın yenmek çok zor.

Yapılması gereken iyi hazırlanıp, maça inançla çıkmak, futbolcular şu ana kadar verdiklerinin daha’da üstüne bu maçta çıkarak, mücadele etmeleri ile bu maçın altından kalkılabilir.Umarım yeni bir başlangıcın yolu Cumartesi günü deplasmanda oynanacak olan   Manisa FK karışısında açılır,Gönlümüz ve kalbimizle diliyoruz.  İnegöl spor’a başarılar diliyorum.

SAYGILARIMLA



Bu yazı 2926 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
Henüz anket oluşturulmamış.
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI