gaziantep escort
Bugun...


Sadullah Organ

facebook-paylas
GERİLİMLİ HAFTALAR DEVAM EDİYOR...
Tarih: 16-04-2021 12:29:00 Güncelleme: 16-04-2021 19:10:00


İnegöl spor ‘da gerilimli haftalar son 4 maça taşınmış durumda. Bugüne kadar oynadığı 32 maçta deplasmanda 16 puan kendi sahasında 13 puan toplayan İnegöl sporu bugün umutlarının devam etmesinde 3 puanlık deplasman farkının rol oynadığını söylemek istiyorum. Bizlere sezon başından bugüne kadar önemli sitresin yaşanmasına neden olan gelişmeleri buradan tekrarlayarak antık canınızı sıkmak istemiyorum.

Şimdi çok daha önemli bir durumla karşı karşıyayız.Geride kalan 32 maçta kendi göbeğini kendisi kesemeyen İnegöl spor’un artık kalan 4 maçta mutlaka ama mutlaka bu işi başarması gerekiyor.Şu aşamadan sonra hemde futbolun  nasıl oynandığına bakmadan sonuç odaklı mücadele  çok daha önemli bir hale gelmiş durumda.

Ortada oynanmamış 12 puan var.Bu puanlardan en az 6 veya 7 puanı toplaması gereken İnegöl spor, rakiplerin durumuna ve kimliğine bakmadan var olan puan sayısını 35 veya 37 puan yapması gerekiyor.

Bunun için öncelikle kendi sahasında oynayacağı  Şanlı Urfa ve  Hacettepe spor maçları mutlaka ama mutlaka kazanılacak, sonrada deplasmanda oynanacak olan Hekimoğlu ve Uşak spor maçlarından yenilmeden dönmek gerekiyor.

 İnegöl spor’un geride kalan 32 maçlık geçmişi hep sıkıntılar ile geçmiş durumda. Ne içerde nede dışarıda övgüyle bahsedeceğimiz maç sayısı yok dersek yalan söylememiş oluruz. İçerde oynanan 16 maçta sadece 2 maç kazanılmış beraberinde 13 puan toplanmış. Deplasmanda ise 16 maç oynanmış 4 galibiyet elde edilmiş karşılığında 16 puan toplanmış işin neresine bakarsanız bakın bu tablo İnegöl spor’un bugün neden düşme korkusun hiçbir zaman uzaklaşmadığını özetliyor.

Yani bugün  deplasmanda iç sahadan daha fazla topladığımız 3 puana dua etmemiz gerekiyor. Kahraman Maraş maçından 3 puan alınmamış olsaydı bugün nelerin yaşanabileceğini tahmin bile etmek istemiyorum. İnegöl spor’un ayakta kalmasını sağlayan bu maç bence hiçbir zaman unutulmayacaktır.

Gurupta 9 takım ligde kalmak için büyük savaş veriyorlar.32 puanlan 11 sırada bulunan Zonguldak Kömür ile 24 puanla son sırada bulunan Hacettepe arasında bulunan takımlar arasında puan farkının birbirine yakın sayılarda olması kalan 4 maçın ne kadar zorlu bir durumda geçeceğini göstermekte.

Her hafta maçları sonrasında ortaya çıkan sürpriz sonuçlar nedeniyle bir anda çok şeyi değiştirdiği bir dönemin içersindeyiz. Kıyasıya ligde kalma yarışı devam ediyor.

Şu anda gurup ikiye bölünmüş durumda. Rahat durumda olan üsteki takımlar ile altta can derdinde olan takımlar. İnegöl spor’da can derdinde olan takımlar içersinde olması hepimizi üzüyor ama, gerçek bu.

 

 İnegöl spor son olarak deplasmanda kazandığı Kahraman Maraş maçı sonrasında büyük öneme dönüşen Anagold 24 Erzincan maçında alınabilecek bir galibiyet ligde kalan 4 maç öncesinde önümüzü daha rahat görebilmemizi sağlayacak maç olarak görüyorduk.

Böylesine kritik bir ortamda yüreğini ve gücünü ortaya koyarak Erzincan takımının gurupta nerede olduğuna bakmadan aslanlar gibi mücadele edip futbolcuların bir ilki başaracağını beklemekte idik. Teknik direktör Hasan Erkin Şimşir sahaya sürdüğü ilk 11’i ve daha sonra oyuna giren oyuncular maçın önemini bizim kadar kendileri de bilmekte idiler.

Aşır sitres ve heyecandan mı yoksa rakibi gözlerinde  fazla büyütmüş olunaçak ki   oyuna adapte olmakta zorlandılar.Her dakikanın büyük önem taşıdığı maçta oyunu bir türlü oyunu rakip alana yıkamadık.

31 dakikada 10 kişi kalmış olan  Erzincan spor’un eksik durumundan istifade edemedik. Hal böyle olunca hemen hemen pozisyonsuz geçen bir ilk yarıda gol sesi çıkmaması, maçın ikinci yarısına öne geçme umutlarının bırakılması oynanan futbolla çok zor olduğunu  görmemize rağmen futbolda şans önemli, bir pozisyon bulur bir gol atarız  ve maçı da kazanırız beklentisine  kalan ikinci 45 dakikada karşılık bulmadı.

Maçın hikayesi içersinde sadece 77 dakikada Abdülkadir’in topunun rakip üst direğe çarpması dışında,başarılı savunma anlayışı ile rakibe pozisyona girme şansı verilmemesini yazabilirim.

Herşeye rağmen evet maçın kazanılamamış olması üzüntü verici. Geçmiş maçlarda sahamızda yaşadığımız Niğde Anadolu, Manisa FK, Ankara Demir spor, Amed yenilgileri sonrasında gurupta 4 sırada bulunan,  bizden daha iyi olan Erzincan spor’u yenebilmek için ortaya konulan mücadelenin çok daha üzerene çıkılması gerekiyordu. Daha fazla pozisyona girilip, gol aranması gerekiyordu.

İnegöl spor’lu futbolcular iyi niyetle yetenekleri kadar sahada oynadılar. Bu nedenle Erzincan karşısında alınan 1 puanı küçümsememek gerekiyor. Ben maçta futbolculardan daha fazla efor sarf eden teknik direktör Hasan Erkin Şimşir’i kutlamak istiyorum. Hakemle uğraştı, futbolcularımızı sürekli hata yapmamak için uyardı.

Alınan 1 puanda payının fazla olduğunu söylemek istiyorum. Erzincan maçının sonrasında 29 puanla 13.Sıradaki yerini koruyan İnegöl spor’un düşme hattına yakın bir yerde olmaya devam etmesi kalan 4 maçta teknik heyetin ve futbolcuların  inancı ve gayretleri  işin mutlu sonla bitmesinde önemli rol oynayacaktır.Enteresan olduğu kadar ilginç skorların alındığı şu haftalardaki görüntünün kalan 4 maçta da devam edeceği görülmekte.

Bu nedenle her şeyin olabileceğini göz önünde bulundurularak çok dikkatli olunması gerekiyor.Bu nedenle İnegöl spor çıkacağı kader maçlarında tek yürek olup deplasmanda oynayacağı Hekimoğlu ve Uşak spor maçlarından yenilgisiz dönmesi,içerde hayati dereceye sahip Şanlı Urfa spor ve Hacettepe maçlarının kazanılması gerekmekte.

Lig yeniden başlıyormuş gibi.Perşembe günü deplasmanda oynanacak olan Hekimoğlu maçından yüz akımızla çıkılarak,kalan 3 maça daha da ümitli bakmamızı sağlayacaktır.Allah İnegöl spor’un yolunu açık etsin.

SAYGILARIMLA



Bu yazı 5750 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
Henüz anket oluşturulmamış.
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI