gaziantep escort
Bugun...




facebook-paylas
Siyasi partilerde mücadele şekli ve yordamı üzerinde konuşmak gerekiyor
Tarih: 07-09-2020 15:45:00 Güncelleme: 07-09-2020 18:25:00


Siyasi partilerde mücadele şekli ve yordamı üzerinde konuşmak gerekiyor. yeni nesil siyasetçiler olaylar karşısında çok popülist söylemlerin peşine çok rahat takılıveriyorlar.

Mücadele hâlbuki tek yönlü olamaz, siyasetin içinde olduğunda dönümde öncelikle arkadaşlarının, yoldaşlarının kesin güvenini kazanmak zorundasın.

 Bir kere fikir üreteceksin,  daha çok çalışacaksın, insanların, ülkenin, insanlığın çıkarlarını kendi çıkarlarının üstünde tutacaksın. Siyasete sen kalk ben oturayım mantığı ile başarı elde edilemez.

Parti içinde ki çekişmeler, kongreler bitene kadardır. Bu süreçler geçildikten sonra kazanan ekip diğer tüm partililere yön verir.  Gelecekle ilgili planı olan daha fazla çalışır üyenin takdirini kazanır,  Aday olmak istediği yere tekrar aday olur bunu anakara büyük şehir seçimlerinde Mansur yavaşla gördük,yaşadık sabırla beklenen 4 yıl geldi ve Mansur yavaş net bir seçim zaferi elde etti.

Bursa içinde bu zaferi ilk yapılacak seçimde Mustafa Bozbey ile başaracağız. Bursa il başkanlığında Sayın İsmet Karaca ile gördük seçimi kaybetti ama çalışamaya devam etti 2 yıl sonra o koltuğa il başkanı olarak oturdu. Yani kısaca şunu söyleyeyim parti içinde aday olup, seçim kaybettikten sonra başka parti arayışına girip, partide adil yarış olmuyor gibi suçlamalarla suçlamak hiç hakkaniyetli değildir.

Aile içinde kavgalar olur aile içinde kalır.  Ailelerin haylaz çocuğu olur ipe sapa gelmez kafasının dikine doğru gider ama ömür boyu da bir baltaya sap olamaz. Kendine yapılmasını istemediğin hiçbir şeyi bir başkasına asla yapmayacaksın. Her insanın bin hayali olur tüm CHP’lilerin bir hayali vardır laik demokratik Türkiye cumhuriyetinde CHP iktidarıdır.

 

Alternatif olmak için!

 Farklı ne koyacaksın yerine!  Örneğin geçmiş zamanlarda CHP hep ne vaat ediyor diye eleştiriler yapılıyordu bir vaadi yok denirdi. Son seçimlerde hep CHP’nin seçim vaatleri konuşuldu. Sonra iktidar gerçekçi olmayan bir tavırla peki ne ile yapacak diye saçma saban bir soru sordu. Günlerce iktidara yakın medya bunu işlediler.

CHP çok şey vaat etti kendi iktidara gelip yapamadı ama ancak iktidar CHP’nin vaatlerini yerine getirmek zorunda kaldı buda etkin bir muhalefet yapmanın örneğidir. Emekliye her bayram ikramiye, asgari ücretin 2500 TL olması, aile sigortası gibi bir çok düşük gelirli insanlarda karşılık buldu ve 31 mart seçimlerinde seni deneyeceğim, yerelde büyük kentlerin yönetimini vererek  iyi bir kredi açtı başarılı götürürsen iktidarın anahtarının yerini sana söyleyeceğim mesajını verdi.

İktidarın başarısız uluslar arası ilişkilere de Suriye, İrana, Iraka heyet göndererek, AB ile yapılan görüşmelere yabana atılmayacak kadar önemlidir. CHP adeta gölge bir kabine kurmuş ve olayları detaylıca izlemektedir. Bakanlık yapacak isimler hazırdır şu an.

 Aslında olayın kaçırdığımız en önemli detayı ise MHP’nin AKP’ye dâhil olması buna rağmen kazanılmış büyük şehirler, buna rağmen CHP öncülüğünde ki muhalefetin iktidara 1 2 puanlık küçük farklarla kaybetmiştir. İktidar muhalefeti daha güçlü kılacak bir dönemde MHP’yi kendi saflarına katmayı becermiş muhalefetin iktidar hayalini bir 4 yıl daha ertelemiştir sadece. Buna rağmen İktidar küçüldü muhalefet büyüdü. Bunun en önemli başaktörü CHP ve CHP genel başkandır.



Bu yazı 1270 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
Henüz anket oluşturulmamış.
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI